Haberler

İclal Üler Davasında Karar Müebbet Hapis

İstanbul -( Geniş Metin)- Tekel'de Müdür Olarak Çalışan İclal Ülker'i Çantasını Çalmak İsterken Otomobilin Altında Sürükleyerek Ölümüne Neden Oldukları İddiasıyla Yargılanan 3 Sanık, Müebbet Hapis Cezasına Çarptırıldı. Kartal 2. Ağır Ceza Mahkemesi Heyeti, Tutuklu Sanıklar Gencay Yolcu, Mehmet Süral ve Yasin Ak'a Ayrıca 3 "Yağma" Suçundan da 30'ar Yıl Hapis Cezası Verdi.

İSTANBUL -(GENİŞ METİN)- Tekel'de müdür olarak çalışan İclal Ülker'i çantasını çalmak isterken otomobilin altında sürükleyerek ölümüne neden oldukları iddiasıyla yargılanan 3 sanık, müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Kartal 2. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti, tutuklu sanıklar Gencay Yolcu, Mehmet Süral ve Yasin Ak'a ayrıca 3 "yağma" suçundan da 30'ar yıl hapis cezası verdi.

Kartal 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duşumaya, tutuklu sanıklar Gencay Yolcu, Mehmet Süral, Yasin Ak, tutuklu bulundukları Kartal Cezaevi'nden getirildi. Duruşmaya ayrıca, İclal Ülker'in çok sayıda arkadaşı katıldı.

Tutuklu sanıklar Gencay Yolcu, Mehmet Süral ve Yasin Ak suçlamaları red ederek beraatlerini istediler. Duruşmaya bir süre ara veren mahkeme heyeti kararını açıladı. Mahkeme heyeti Gencay Yolcu, Mehmet Süral ve Yasin Ak'ı İclal Ülkeri "kasten öldürmek" suçundan TCK. 82 maddesince ağırlaştırılmış müebbet cezasına çarptırdı. Mahkeme heyeti sanıkların iyi halini gözönüne alarak cezayı müebbet hapse çevirdi.

Üç sanık; İclal Ülker, Selahattin Ağlar ve Gönül Yıldırm'a karşı "nitelikli yağma" suçunu işledikleri gerekçesiyle de TCK. 149/1 maddesince 12'şer yıl ağır hapis cezalarına çarptırıldı. Sanıkların bu cezaları iyi hal ve davranışları nedeniyle 10 ar yıl ağır hapse çarptırıldı. Böyle sanıklar yağma suçunda da 30'ar yıl hapis cezası almış oldu.

Bu arada, adliye önünde bekleyen İclal Ülker'in arkadaşları, toplu halde alkışlayarak kararı kutladı.

İDDANAME

Kartal Cumhuriyet Savcısı Gökçen Tuncer tarafından hazırlanan iddianamede ise İclal Ülker'in çantasının, bir aracın içindeki Gencay Yolcu tarafından çekilerek alınmak istendiği anlatıldı. Otomobilin sürüklediği kadını tekerlekleri altına aldığı ve 230 metre sürüklediği ifade edildi. Zanlılardan Yasin Ak ile Mehmet Süral'in araçtaki parmak izlerinden, Gencay Yolcu'nun görgü tanıklarının ifadeleriyle teşhis edildiği belirtildi. Zanlılardan Gencay Yolcu'nun, Yasin Ak'a benzerliği nedeniyle olaya karıştırıldığını savunduğu ve böyle bir benzerliğin olmadığı vurgulandı. İddianamede zanlıların "nitelikli yağma ve adam öldürme" suçundan ömür boyu hapis cezalarına çarptırılmaları talep edilmişti.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Kartal Petrol İş Caddesi üzerinde 11 Kasım 2005 günü park ettiği otomobilinden inen İclal Ülker’in yanına yaklaşan bir otomobilden sarkan saldırgan kolundaki çantayı kapkaç yapmıştı. Çalıntı olduğu belirlenen 34 AZ 3487 plakalı Opel Vectra marka araçla kaçmaya çalışan zanlılar önleri başka bir araç tarafından kapanınca geri manevra yapmışlar bu sırada Ülker’in paltosu saldırganların otomobilinin lastiğine dolanmıştı. Kapkaçıların otomobilinin arkasında yaklaşık 300 metre sürüklenen İclal Ülker feci şekilde hayatını kaybetmişti.

Duruşma şuan Kartal Adliyesi olan Kartal Tekel Fabrikası'nın eski Araştırma yönetim binasında yapıldı. Ülker'in makam odasının ise katil zanlılarının yargılandığı duruşma salonu olması ise talihsiz kadının yakınlarını üzüntüye boğmuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 25 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title