Haberler

İçişleri Bakanlığı Açıkladı: 7'si Üst Düzey 22 Terörist Etkisiz Hale Getirildi

Güncelleme:

İçişleri Bakanlığı'ndan, son bir haftada terör örgütü PKK'ya düzenlenen iç güvenlik operasyonlarında 7'si sözde üst düzey 22 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.

İçişleri Bakanlığından açıklamaya göre PKK'ya yönelik yapılan operasyonlarda son bir haftada 7'si sözde üst düzey 22 teröristin etkisiz hale getirildi.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI AÇIKLAMA YAPTI

İçişleri Bakanlığı son bir haftada terör örgütüne yönelik yapılan operasyonlarla ilgili açıklama yaptı. Yapılan açıklama şöyle:

"Jandarma Özel Harekât (JÖH), Polis Özel Harekât (PÖH), Jandarma Komando Birlikleri ile İç Güvenlik Operasyonları çerçevesinde Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Hava ve Kara unsurlarınca 2.043 operasyon yapılmış, Terör Örgütlerine yardım/yataklık yaptığı ve örgütlerle irtibatlı olduğu değerlendirilen 326 Terör (PKK/KCK 134, AŞIRI SOL 12, DEAŞ 61, FETÖ/PDY 119), 3.293 Uyuşturucu ve Kaçakçılık suçlarından ve 72 Düzensiz Göçle Mücadele kapsamında olmak üzere toplam 3.691 kişi gözaltına alınmıştır."

GRİ LİSTEDEKİ TERÖRİSTLER DE VAR

Gri listede aranan teröristler arasındaki, LEHENG ARGEŞ(K) RAMAZAN YASUGEY, TAYLAN (K) ERKAN ORDU, FERHAT DERSİM (K) ERTAN EROL, BOTAN (K) VELİ TAŞKIRAN, ile sözde sorumlu olduğu tespit edilen REZAN ULAŞ (K) ERKAN KAFTAR, JİR KAMIŞLA (K) AYAT MAHMUT, DİLOVAN BAHTİYAR (K) FATİH KIRTAY adlı teröristlerin de bulunduğu 7'si sözde üst düzey olmak üzere 22 (10 ölü, 4 sağ, 8 teslim) terörist etkisiz hale getirilmiştir.

SON BİR HAFTADA YAKALANAN TERÖRİSTLERİN LİSTESİ

11 HAZİRAN PAZARTESİ GÜNÜ – 4 TERÖRİST (1 ÖLÜ, 1 TESLİM, 2 SAĞ)

DİYARBAKIR/LİCE – 1 (ÖLÜ)

ANTALYA/MANAVGAT – 1 (SAĞ)

MARDİN/NUSAYBİN – 1 (TESLİM)

ŞANLIURFA/SURUÇ – 1 (SAĞ)

12 HAZİRAN SALI GÜNÜ – 2 TERÖRİST TESLİM

MARDİN/MERKEZ – 1 (TESLİM)

AĞRI/DOĞUBAYAZIT – 1 (TESLİM)

13 HAZİRAN ÇARŞAMBA GÜNÜ – 7 TERÖRİST (2 ÖLÜ, 5 TESLİM)

ŞIRNAK/SİLOPİ – 3 (TESLİM)

DİYARBAKIR/LİCE – 1 (ÖLÜ)

TUNCELİ/MERKEZ – 1 (ÖLÜ)

MARDİN/NUSAYBİN – 2 (TESLİM)

14 HAZİRAN PERŞEMBE GÜNÜ – 3 TERÖRİST (2 ÖLÜ, 1 SAĞ)

ŞANLIURFA/BİRECİK – 1 (SAĞ – DEAŞ)

HAKKÂRİ/ÇUKURCA – 2 (ÖLÜ)

15 HAZİRAN CUMA GÜNÜ – 3 TERÖRİST ÖLÜ

ERZİNCAN/KEMAH – 3 (ÖLÜ)

16 HAZİRAN CUMARTESİ GÜNÜ – 1 TERÖRİST SAĞ

BİTLİS/AHLAT – 1 (SAĞ – DEAŞ)

18 HAZİRAN PAZARTESİ GÜNÜ – 2 TERÖRİST ÖLÜ

DİYARBAKIR/LİCE – 2 (ÖLÜ)

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title