Haberler

İçişleri Bakanlığı'ndan Mumcu Açıklaması

İçişleri Bakanlığı, Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu'ya Koruma Verilmediği Yönündeki İddiaları Yalanladı.

İçişleri Bakanlığı, Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu'ya koruma verilmediği yönündeki iddiaları yalanladı.

İçişleri Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği'nden konuya ilişkin olarak bugün yapılan yazılı açıklamada, Mumcu'nun, partisinin dünkü grup toplantısında gündeme getirdiği ve bugünkü bazı basın yayın organlarında da yer alan, kendisine koruma verilmediği ve koruma hizmetlerine ilişkin açıklamasının hayret ve esefle karşılandığı belirtilerek şöyle denildi:

"Sayın Genel Başkan'ın iddialarını ve kullandığı üslubu bir siyasi partinin genel başkanına yakıştırmak mümkün değildir. Terörle Mücadele Kanunu'na göre çıkartılan ve Bakanlar Kurulu kararı ile yürürlüğe girmiş olan koruma hizmetleri yönetmeliğinde kimlerin korunacağı, kimlere koruma hizmeti verileceği açıkça bellidir. Koruma hizmetleri illerde mülki idare amirinin başkanlığında güvenlik birimi temsilcilerinden oluşan İl Koruma Komisyonları'nca tespit edilir".

Açıklamada, Mumcu'nun, 22 Ocak 2007 tarihinde Ankara Emniyet Müdürlüğüne kendi imzasıyla gönderdiği bildirim formu ile İstanbul'a saat 10.00'da gideceğini ve kendi yakın korumasını götüreceğini, ayrıca koruma istemediğini bildirdiği belirtilerek şöyle devam edildi:

"Ancak, 22 Ocak 2007 tarihinde öğle saatlerinde İstanbul'da bulunan Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu'nun Ankara'dan beraberinde götürdüğü yakın koruması tarafından İstanbul Koruma Şube Müdürlüğü aranarak, Sayın Genel Başkan'ın 23 Ocak 2007 tarihinde Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in cenaze törenine katılacağı, bu sebeple yakın koruma talepleri olmuştur. Yapılan talebin ardından kendilerine 2 yakın koruma polisi görevlendirilmiştir. Sayın Genel Başkan, merhum Hrant Dink'in Meryem Ana Kilisesi'ndeki cenaze merasimine Ankara'dan götürdüğü yakın koruması ve İstanbul'dan kendisine tahsis edilen korumalarla katılmıştır. Cenaze merasiminin ardından Meryem Ana Kilisesi'nden ayrılan Sayın Genel Başkan'ın Ankara'dan gelen yakın koruma görevlisi araçla seyir halinde iken artçı koruma aracında bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden görevlendirilen koruma görevlilerini telefonla arayarak Sayın Genel Başkanının bundan sonraki programının özel olduğunu, daha sonra da hava yoluyla Ankara'ya gideceğini, Sayın Genel Başkan'ın teşekkür ettiğini, o saat itibari ile koruma taleplerinin olmadığını bildirmiştir. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden görevlendirilen 2 yakın koruma görevlisi de Sayın Genel Başkan'ın aracını bir süre takip ettikten sonra uygun bir yerde takipten ayrılmışlardır".

(BC-MAY-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title