Haberler

İçişleri Bakanlığı'nda Devir Teslim

Güncelleme:

İdris Naim Şahin, koltuğu bakanlıkta düzenlenen devir teslim töreniyle Muammer Güler'e bıraktı.

İçişleri Bakanı Muammer Güler, "Bütün meselemiz vatandaşlarımız arasında hiçbir fark gözetmeksizin onları kucaklamaktır. Terörle mücadelede sadece güvenlik eksenli değil, beslendiği kaynakları kurutan çözüm odaklı çalışmalara öncelik vereceğiz" dedi.

İdris Naim Şahin, koltuğu bakanlıkta düzenlenen devir teslim töreniyle Muammer Güler'e bıraktı. Şahin, İçişleri Bakanlığı görevine getirilen Güler'i bakanlığın bahçesinde karşıladı. İçişleri Bakanı Muammer Güler de kendisini karşılayan Şahin'e teşekkür etti. Şahin'in konuşmasının ardından sözlerine başlayan İçişleri Bakanı Muammer Güler, ilk kamu görevine 1972 yılında İçişleri Bakanlığı'nda evrak mümeyyizi olarak başladığını belirtti. Bugün çok büyük heyecan duyduğunu söyleyen Güler, büyükdedesinin mutasarrıflık, dedesinin kaymakamlık, babasının da PTT müdürlüğü yaptığını dile getirdi. "Ben de kaymakam ve vali olarak ülkeme, milletime hizmet vermiş olmanın onurunu yaşıyorum" diyen Güler, "Bana bu kutsal görevi layık gören başta Sayın Başbakanımıza ve bu atamayı yüksek olurlarıyla tasvip eden Sayın Cumhurbaşkanımıza şahsım, ailem ve temsilcisi olmaktan gurur duyduğum Mardin ve Mardinli hemşehrilerimiz adına en içten şükranlarımı sunuyorum" diye konuştu.

"TERÖRÜN İSTİSMAR ETTİĞİ ZEMİNİ ORTADAN KALDIRACAĞIZ"

İçişleri Bakanlığı'nın temel görevinin vatandaşların can ve mal güvenliğini, toplumun huzur ve emniyetini sağlamak, anayasa ve yasalarla güvence altına alınan bireylerin temel hak ve özgürlüklerini korku ve endişeden uzak, güven içerisinde kullanmalarına imkan tanıyacak ortamı geliştirmek olduğunu vurgulayan Güler, "Bakanlığımızın görev ve sorumluluklarını, hukuka bağlılık, insan haklarına saygı, sivil katılım, denetime açıklık, şeffaflık, hesap verilebilirlik, özgürlük ve güvenlik arasındaki hassas dengenin gözetilmesi gibi temel ilkeler çerçevesinde kesintisiz ve kararlılıkla sürdürmeye devam edeceğiz. Bakanlığımızın en önemli görevlerinden birisi de ülkemizin huzur ve güvenliğini, birlik ve beraberliğini tehdit eden bölücü terörle yapılan mücadeledir. AK Parti hükümeti olarak milli birlik ve beraberliğimizi, ülkemizin bölünmez bütünlüğünü, vazgeçilmez bir öncelik olarak görüyoruz. Hiçbir şiddet ve terör odağının nüfus edemeyeceği en büyük güç, milletimizin birlik ve beraberlik ruhudur, devletimizin azim ve kararlılığıdır. Bu bağlamda terörle mücadele vizyonumuz güvenliğin insan odaklı, özgürlükler, haklar ve demokrasi ekseninde sağlanmasıdır. Demokrasiye ve insan haklarına çok önem verdiğimizi, vatandaşların devlete olan güvenini artırmak ve terörün istismar ettiği zemini ortadan kaldırmak için her türlü çabayı sarf etmeye kararlılıkla devam edeceğimizi belirtmek istiyorum" ifadelerini kullandı.

"BAŞARI BAYRAĞINI DAHA DA YUKARI TAŞIMAYA ÇALIŞACAĞIZ"

Bakan Güler, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin insanı olduğunu, bölgedeki vatandaşların Türkiye'nin her tarafındaki insanlar gibi terörden neler çektiğini, neler hissettiklerini, yaşanan acıları ve artık bunun sona ermesi konusundaki beklentilerini gayet iyi bildiğini belirterek, şöyle devam etti:

"Bölge insanı, sorunun çözümü konusunda AK Parti hükümetine ve özellikle de Sayın Başbakanımıza inanıyor ve güveniyor. Bunu gayet iyi biliyoruz. Vatandaşlarımızın devlete olan güvenlerini artırmak, adil, güçlü ve müşfik devlet olgusunu daha da pekiştirmek için insanı yaşat ki devlet yaşasın bakışıyla daima insan odaklı bir yaklaşım içerisinde olacağız. Huzur ve istikrarımıza hep birlikte sahip çıkacağız, ortak gelecek hedeflerimiz etrafında kenetleneceğiz. Bütün meselemiz vatandaşlarımız arasında hiçbir fark gözetmeksizin, etnik, dinsel ve bölgesel ayrım gözetmeksizin bu ülkenin her ferdini devletin eşit seviyedeki yurttaşları olarak kucaklamaktır. Terörle mücadelenin sadece güvenlik tedbirleriyle değil, bütün boyutlarıyla ele alınması, çözüm odaklı projeler üretilerek kurumlar arası koordinasyonun en üst seviyede sağlanması büyük önem arz ediyor. Temel hak ve özgürlükleri genişleten, demokrasimizi güçlendiren, terörün beslendiği kaynakları kurutan, milli birlik ve kardeşliğimizi pekiştiren çözüm odaklı proje ve çalışmalara önem ve öncelik vereceğiz."

Devir teslim törenine Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Bekir Kalyoncu, Sahil Güvenlik Komutanı Tümamiral Hasan Uşaklıoğlu, İçişleri Bakan Yardımcısı Osman Güneş, İçişleri Müsteşarı Seyfullah Hacımüftüoğlu ile AK Parti Mardin millettekileri de katıldı. Konuşmaların ardından İçişleri Bakanı Güler, Şahin'i törenle uğurladı. Uğurlama töreninde Şahin'in korumaları da protokolle vedalaştı. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

İçişleri Bakanlığı İdris Naim Şahin Mardin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title