Haberler

İçişleri Bakanından Muhteşem Yüzyıl Çıkışı

Uluslararası Terörizm ve Sınıraşan Suçlar Sempozyumu için kente gelen İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, sempozyumun açılışının ardından 24 yıl önce kaymakamlık yaptığı Elmalı ilçesine gitti.

Antalya'da bu yıl dördüncüsü düzenlenen

Uluslararası Terörizm ve Sınıraşan Suçlar Sempozyumu için kente gelen İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, sempozyumun açılışının ardından 24 yıl önce kaymakamlık yaptığı Elmalı ilçesine gitti. Bakan Şahin, cuma namazının ardından Bayralar Köyü Durmuş Yener İlköğretim Okulu'nun açılış törenine katıldı.

Öğrenciler tarafından ellerinde Türk bayraklarıyla karşılanan Bakan Şahin,

Elmalı'da 1988 yılında kaymakam olarak görev yaptığını belirterek "Hayat böyle bir şey, bu kutsal topraklardan kimler geldi geçti. Acısıyla tatlısıyla herkes burada birliğini, beraberliğini sergiledi" dedi.

Konuşmasında

Yener ailesinin de bölgeye güzel bir eser kazandırdığını vurgulayan Şahin, şöyle konuştu: "İnsanlar iyilik yapar, kimileri çok büyük iyiliklere imza atabilir ama 'çok veren maldan, az veren candan' derler, burasının da bir kısmı maldan ama çoğunluğu candan yapılmış bir eser"

Türkiye'nin bugün iyi durumda olduğunu, yarınları daha umutlu ve başarılı gördüklerini söyleyen İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, şunları söyledi: "100 yıl öncesinde Anadolu topraklarında ciddi sıkıntılar yaşanıyordu, Balkan Savaşlarında, İstiklal Savaşı'nda

100 binlerce vatan evladı cephelerde şehit düştü. Büyüklerin duası ve gayretleriyle Türkiye'nin 100 yıl önce, 90 yıl önce kaybettiği insan varlığına rağmen yılmadan, yıkılmadan kendisini toparlamayı başardı"

Şahin, geçimişini unutmayan, gününe sahip çıkan ve geleceğine inanan bir millet ve bir ülkeye sahip olduğumuzu belirterek "Bunu daha da güçlendirmek, bunu daha da iyi hale getirmek, hayatı hem güvenli hem de iyi yaşanır, konforlu yaşanır hale getirmek için hep birlikte çalışıyoruz. Devlet olarak, millet olarak çalışıyoruz" dedi.

Bakan Şahin, Kanuni Sultan Süleyman'ı Türk halkının yardımseverliğine örnek gösterdiği konuşmasında Muhteşem Yüzyıl dizisine de göndermede bulundu. Kanuni Sultan Süleyman'ın 46 yıl büyük bir coğrafyaya hükümdarlık yaptığını anlatan Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü: "Hani tartışılan bir 100 yıla, muhteşem 100 yıla sadece dizisiyle tartışılıyor, küçük bir tartışmadır, 100 yıl çok büyüktür, Kanuni çok büyüktür, dönem çok büyüktür, o dönemin herhangi bir yöneticisinin bile gölgesi bu yüzyıla düşse büyüklüğü yine de fark edilir. Muhteşem bir devlet, çok iyi işleyen bir yönetim, adaletli bir yönetim her yerde yolda, dağda, bayırda, yaylada, dergahta, her yerde sukünetin ve intizamın hakim olduğu bir dönemdir. Aynı zamanda müteşekkirdir bizim devlet büyüklerimiz, okur, yazar, sanat erbabıdır, bilim insanıdırlar, sadece at üzerinde fetihlerde, kılış kuşanan kişiler ya da kişilikler değildirler. Kanuni Sultan Süleyman ölmüştür ama bu gerçek ölmemiştir."

Bakan Şahin, okul açılışının ardından Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı

Elmalı Anadolu Kız Yurdu'nun açılışını gerçekleştirdi. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İdris Naim Şahin Muhteşem Yüzyıl Fatma Şahin Elmalı Politika Güncel Haberler

title