Haberler

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Adana Saldırısıyla İlgili Ne Söyledi?

Güncelleme:

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Adana'da meydana gelen bombalı saldırı ile ilgili konuştu. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Adana saldırıyla ilgili neler söyledi? İşte İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun açıklamaları...

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bomba yüklü aracın patlatılması sonucu 2 kişinin yaşamını yitirdiği, 33 kişinin yaralandığı Adana Valiliği'ni ziyaret ederek, "Bu 2 insanımızın kanının yerde kalmayacağını bilmenizi istiyorum. Bu cümleyi bilerek söylüyorum" dedi. Meydana gelen terör saldırısının ardından Adana'ya gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, patlamanın meydana geldiği Valilik binasında, Vali Mahmut Demirtaş'la birlikte incelemelerde bulundu. Türk Bayraklarıyla donatılan binanın önünde konuşan Soylu, terör örgütlerine karşı operasyonların aralıksız devam ettiğini söyledi. Soylu, "Özgürlüğümüzü, bağımsızlığımızı, hürriyetimizi ve huzurumuzu katletmeye çalışanlara, bunun için gayret gösterenlere, bilerek, bilmeyerek, isteyerek, istemeyerek destek olanlara buradan bir çağrımız var. 'Bu ülkenin huzurunu bozamazsınız ve başaramazsınız.' Hiç kimsenin endişesi olmasın. Güvenlik kuvvetlerimiz, bir yandan polisimiz, bir yandan jandarmamız, bir taraftan korucumuz, Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, Türkiye'nin her noktasının güvenli olabilmesi için yoğun bir gayret ortaya koymaktadırlar. Buradan şunu ifade etmek istiyorum, terör ve şiddet bizi hedeflerimizden ve Türkiye'nin dengelerinden ayıramayacaktır. Böyle bir fırsatı da bulamayacaktır. Bugün Güneydoğu dahil olmak üzere ülkemizde jandarmamızla, polisimizle, askerimizle operasyonlarımız devam etmektedir" diye konuştu.

KANLARI YERDE KALMAYACAK

Adana'da güvenlik kuvvetlerinin Valilikteki patlamanın ardından başarılı bir operasyon gerçekleştirdiğini belirten Soylu sözlerini şöyle sürdürdü: "Adana'daki bu olayla ilgilide güvenlik kuvvetlerimiz dün yine başarılı bir operasyon gerçekleştirmişlerdir. Ama inanıyorum ki çok yakın zamanda her noktada her zaman olduğu gibi, faillerin geri kalan bölümü hem de bu olayın bütün ayrıntılarını kamuoyu ile çok yakın zaman içinde paylaşacaklar. Şunu söyleyeyim 2 insanımızı kaybettik, şehit oldular. Bu 2 insanımızın kanını yerde kalmayacağını bilmenizi istiyorum. Bu cümleyi bilerek söylüyorum. Burada milletimizin birliğini, milletimizin beraberliğini ülkemizin bölünmez bütünlüğünün kararlığı, teröre karşı olan o birleştirici anlayışı, aynı istikamette devam edecektir. Karanlığın en koyu olduğu nokta aslında aydınlığa en yakın olan noktadır. Bunlar beceremediler ama biz başaracağımızı ve becereceğimizi bütün dünyaya göstereceğiz."

Süleyman Soylu, açıklamanın ardından Adana Valiliği'ne yapılan saldırıda yaralananları tedavi gördükleri hastanelerde ziyaret etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Gündem

Mahmut Demirtaş Adana Valiliği Süleyman Soylu Türkiye Gündem Haberler

Bakmadan Geçme

Öğrencisine taciz iddiasıyla tutuklanan öğretmen kim? Olay nerede oldu? Dilan Polat çıkıyor mu? Dilan Polat, Banu Parlak duruşmasında ağladı mı? Nilda Polat'a dokunmak istedi, eşinin elini tuttu... 22 Nisan hangi burç? 22 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 22 Nisan tarihi hangi burç olur? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Ahmet Can kimdir? Ahmet Can Altıntaş kaç yaşında, nereli? Ahmet Can puan aldı? Çorlu tren kazasında kaç kişi öldü? Çorlu tren kazası ne zaman, kaç yılında oldu? Ehliyet alımında yeni bir karar! Kimler ehliyet alamayacak? Ehliyet alabilmenin şartları neler? 1 Mayıs resmi tatil mi? 1 Mayıs Çarşamba günü tam gün mü, yarım gün mü tatil olacak 2024? ADET GECİKMESİ NEDEN OLUR? Adet gecikmesinin en yaygın sebebi ne? Çorlu tren kazası duruşması ne zaman? Çorlu tren kazası davası ne oldu? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Bilge Can kimdir? Bilge Can kaç yaşında, nereli? Bilge kaç puan aldı? Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? FAİZ ARTTI MI? Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararı ne oldu? Gönül Dağı setinde taciz mi yaşandı? İki kadın arasında taciz şoku! Davada ne karar çıktı?
title