Haberler

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Açıklaması

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Bizi millet yapan değerler aynı zamanda da devlet de yapmıştır.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Bizi millet yapan değerler aynı zamanda da devlet de yapmıştır. Onun için bugün bu ülkede attığımız adımları rahatlıkla atabiliyor ve ülkenin yarınına umutla bakabiliyoruz. İşte onun için bugün terörle daha ilkeli bir mücadele yapabiliyor, göçü yönetebiliyoruz" dedi.

"10 Ocak Türkiye İdareciler Günü" dolaysıyla düzenlenen ödül törenine katılan Bakan Soylu, idareciliğe ilişkin önemli mesajlar verdi. Makamların, paranın, gücün, dünyaya ilişkin her ne varsa arkalarında kalacağını ifade eden Soylu, bu mesleklerin, rahatının, huzurunun, refahının kıt olduğunu ama duygusunun, hissiyatının yüksek meslekler olduğunu kaydetti.

"Bizi millet yapan değerler aynı zamanda da devlet de yapmıştır" sözlerine yer veren Soylu, "Onun için bugün bu ülkede attığımız adımları rahatlıkla atabiliyor ve ülkenin yarına umutla bakabiliyoruz. İşte onun için bugün terörle daha ilkeli bir mücadele yapabiliyor, göçü yönetebiliyoruz. İşte onun için, 'vekaletler savaşı'nın cazibesine kapılmadan, terör örgütleriyle hiçbir noktada aynı çizgiye gelmeden kıyasıya bir mücadeleyi bir sürdürebiliyoruz" dedi.

Irkçılığın ağına düşmeme uyarısı

Avrupa'daki gibi ırkçılığın ağına düşmeme uyarısı yapan Bakan Soylu, "Coğrafyasında Türk'ü, Kürt'ü, Arap'ı, Çerkez'i, Abaza'sı, Gürcü'sü Laz'ı ile hep birlikte büyük bir millet olarak yaşayabiliyoruz. Bizim bu topraklarda olabilmemizin bir sebebi, bir anlamı vardır. Bu ne bizim ecdadımızın rastgele bir seçimi ne de bu bir tesadüftür. Bu, insan iradesinin çok üzerinde, Cenabı Hakk'ın tartışılmaz iradesinin neticesidir" diye konuştu.

"Kimliğimize, örfümüze, kültürümüze birliğimize çok saldırılar oldu"

Türkiye'ye karşı yapılan saldırılara dikkat çeken Bakan Soylu, "Darbeler, ekonomik saldırılar, 15 Temmuz'lar... Kimliğimize, örfümüze, kültürümüze birliğimize çok saldırılar oldu. Bugün bu devlet geleneği ve bu anlayış ayakta durmakta ve bugün bu saldırılardan da güçlü bir şekilde çıkmaktayız" dedi.

"Beytüşşebap'a çıktı diye sevindi"

3,5 ay önce Bakanlıkta televizyonda izlediği bir anısını anlatan Bakan Soylu, "Bir öğretmen kurası vardı. Bir öğretmen kurasını çekti, bugünkü gibi hatırlıyorum, 'Allah'a şükür Beytüşşebap'a çıktı' dedi. Bunu söyleyen bir kız ve öğretmen. Belki de bundan yıllar önce Beytüşşebap kurasını çekseydi, acaba aklından neler geçecekti. Bu grafiği ters çevirebilmek için sağ sola müracaatlar yapacak ve oraya gitmemek için çare arayacaktı" dedi.

Konuşmaların ardından "hizmet ödülleri" kapsamında mülki idari amirlere plaket verildi. Şehit Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk Üstün Hizmet Ödülü Diyarbakır Yenişehir Kaymakamı Serdar Kartal'a, Şehit Kaymakam Ersin Ateş Üstün Hizmet Ödülü Tunceli Hozat Kaymakamı Hüseyin Çam'a, Vali Dr. Vecdi Gönül Güvenlik Hizmet Ödülü Elazığ Eski Kovancılar Kaymakamı Hasan Gündoğdu'ya, Vali Galip Demirel Sosyal Hizmet Ödülü Tekirdağ Ergene Kaymakamı Fatih Kızıltoprak'a, Celalettin Tüfekçi Meslek Ödülü Kahramanmaraş Vali Yardımcısı Bayram Öz'e, Türk İdareciler Özel Hizmet Ödülü Aydın eski Karacasu Kaymakamı Gülher Sinem Büyüknalçacı'ya ve Gaziantep Nizip Kaymakamı Kemal Şahin'e verildi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Politika Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
title