Haberler

İçişleri Bakanı Soylu: (3)

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Türkiye'nin sahip olduğu en önemli fırsatı liderimizdir.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, " Türkiye'nin sahip olduğu en önemli fırsatı liderimizdir. Coğrafyayı bilen, dünyayı bilen, o masaların etrafında defalarca muhataplarıyla beraber oturan, her türlü riske karşı milletinin bir gram hakkını kimseye vermemek için bazen bizim de anlayamadığımız ama nihayeti gördüğümüzde haklılık verdiğimiz sonuçları millet adına ortaya koyan bir anlayışın sahibi." dedi.

Soylu, Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nde düzenlenen bayramlaşma programında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin önündeki fırsatı her açıdan iyi değerlendirmesi gerektiğine işaret ederek, "Bu da yıllarca dost bildiğimiz ülkelerin arabalarını değil, kendi arabalarımızın satın alınmasının kuyruğunda olan bir millet demektir. İşsizliğimizi yüzde 3-3,5-4'ler seviyelerine çekmek, ihracatımızı 500 milyar dolar seviyesine getirmek, dünyanın 100 üniversitesi içinde bir elimin parmaklarından fazla üniversitenin yerini alması demektir. Yetiştirdiğimiz gençlerin, bütün dünya tarafından imrenilerek 'acaba bize gelir de katkılarını sunar mı?' diyerek bekleşmelerini sağlamaktır." ifadesini kullandı.

Türkiye'nin şimdi bu fırsatları değerlendirme noktasında olduğuna dikkati çeken Soylu, "Biz kişi başına gelir seviyesinde 700 dolarları, hatta 25, 30 dolarları görmüş bir coğrafyayız. Oradan 11 bin dolarlara geldik. İnanıyorum ki bugün çok daha güçlüyüz, çok daha kuvvetliyiz ve bugün çok daha büyük bir anlayışımız var." diye konuştu.

Soylu, Türkiye'nin çok önemli bir fırsata daha sahip olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

" Türkiye'nin sahip olduğu en önemli fırsatı liderimizdir. Bu çok açık ve nettir. Bir yıl önce Başbakanlığa, Cumhurbaşkanlığına başlamış bir lidere sahip değiliz. Coğrafyayı bilen, dünyayı bilen, o masaların etrafında defalarca muhataplarıyla beraber oturan, her türlü riske karşı milletinin bir gram hakkını kimseye vermemek için bazen bizim de anlayamadığımız ama nihayeti gördüğümüzde haklılık verdiğimiz sonuçları millet adına ortaya koyan bir anlayışın sahibi. Bazen, bazı meselelerdeki ısrarını, bazı meselelerdeki sabrını ve bazı meselelerdeki o geniş bakışını bizim de anlayamadığımız ve bugün memleketimizi geleceğe taşıyabilmek için sadece ve sadece bu milletin tarihine, gücüne ve onun aklına itimat eden ve bütün tecrübesiyle, bilgi ve birikimiyle bu büyük Anadolu medeniyetini zenginleştirerek geleceğe taşımak isteyen liderimiz."

"Demokrasiler, içinde bulunduğumuz dünyada bize sunulmuş en iyi rejimdir." ifadesini kullanan Soylu, şunları kaydetti:

"Buna inanıyoruz ama demokrasiler her zaman bu fırsatı vermeyebilirler. Şimdi bu fırsatımız var çünkü demokrasiler beğenmediğini değiştiren, daha iyi önereni iş başına getiren ve tecrübeyi, bilgiyi, birikimi, anlayışı bazen önceliklerinin ikincisi haline getiren ve milletin toplum kararına riayet eden anlayıştır. İşte şimdi bu anlayış içinde hem ikinciye itileni hem birincide olanı bir araya getirmiş bir fırsatımız var. Hem bilgi hem tecrübe hem millete olan sadakat ve samimiyet hem milletin ehliyet verdiği bir anlayış. İşte bu dönemin belki de en büyük fırsatlarından bir tanesi bu. Bunu da Türkiye iyi yönetmelidir."

Soylu, görevlerin geçici olduğuna işaret ederek, "Biz bugün bu görevlerdeyiz ama yarın bizler gideceğiz, yerimize başka arkadaşlar gelecek ama bu milletin yürüyüşü ve bu devletin bekası ilelebet devam edecek. Biz buna bakıyoruz ve bunu sağlarken, gerçekleştirirken de her birimizin üzerine düşen sorumluluğu hatırlatıyorum. Bütün millet bireylerimizin üzerine düşen sorumluluk var." dedi.

İslam inancı gereği yılın tamamının Ramazan atmosferinde geçirilmesi gerektiğini belirten Soylu, "Bu, ilk önce kendime nasihatimdir. Şunu çok açık yüreklilikle ifade etmek istiyorum ki Allah eğer bir hizmet fırsatı vermişse, bunu günün 24 saatinde gerçekleştirme imkanına sahip olmak lazım. Bunun hesabını dünyada demokrasiler üzerinden millet sorar, öteki dünyada da hem bu dünyanın hem de öteki dünyanın sahibi Cenab-ı Allah sorar, bunu biliyoruz. Onun için çok gayret göstermek lazım. Bazen yorgunluktan Ramazan Bayramı'nı, Kurban Bayramı'nı karıştırırsınız ama işin aslını karıştıramazsınız, bu kadar basit ve nettir. İşin aslı önemlidir ve işin mihenk noktası budur." diye konuştu.

Allah'tan nice bayramlara sağlık, huzur ve afiyetle ulaşmayı nasip etmesini dileyen Soylu, "Allah'tan, geleceğin bizim beklentilerimizden, arzularımızdan ve isteklerimizden daha iyi olmasını niyaz ediyorum." ifadesini kullandı.

Bayramlaşma programına, Vali Yücel Yavuz, AK Parti Trabzon milletvekilleri Muhammet Balta, Adnan Günnar, Ayşe Sula Köseoğlu ve Salih Cora, Giresun Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Hakan Saraç, Trabzon İl Jandarma Komutanı Albay Okçin Akşit, Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, eski bakanlardan Eyüp Aşık, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, siyasi partilerin il başkanları, meslek odaları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

(Bitti)

Kaynak: AA / Güncel

Süleyman Soylu Trabzon Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Galatasaray'ın Adana Demirspor kamp kadrosu! Kadroda kimler var? Hudutsuz Sevda nerede çekiliyor? Hudutsuz Sevda setleri nerede?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title