Haberler

İçişleri Bakanı Şahin: "Saldırı Çevik Kuvvete Yönelik Yapıldı" (3)

İçişleri BAKANI ŞAHİN: "SALDIRI ÇEVİK KUVVETE YÖNELİK YAPILDI" (3)

BİRBİRİMİZİN AŞIĞI OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Van'daki gezi ve incelemelerinin ardından karayoluyla Hakkari'ye geçen İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'i vali yardımcıları, kurum amirleri ve partililer kar altında karşılandı. Bakan Şahin, karşılamanın ardından valiliğe geçerek şeref defterini imzaladı.

Vali Muammer Türker ile basına kapalı bir görüşme yapan Bakan Şahin, Sibar Otelde verilen yemekte STK temsilcileri, kurum amirleri ve bazı işadamlarıyla biraraya gelerek ilin sorunlarını konuştu. Bakan Şahin Hakkari'nin yazını bildiğini kışını da görmek için geldiğini belirterek, Hakkarililerin kışı nasıl geçirdiklerini yerinde gördüklerini söyledi. Ülkenin iç güvenliğini sağlamakla yükümlü olduğunu belirten Bakan Şahin, Hakkari'nin, Van'ın, Edirne'nin, Muğla'nın Samsun'un her yerin iç güvenliğini sıkıntıya sokan gelişmeler yanında, bir de çok normal gündemi olduğuna dikkat çekti.

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, "81 ilimiz var. Nereye gitsek kendimizi ayrı bir huzur ortamında ve sevgi ortamında buluyoruz. Benim her yerde söylediğim bir düşüncem var. Türkiye ve Türk Milleti birbirinden ayrılamaz ve ayrı kalamaz. Ne insanı birbirinden ayrı kalabilir, ne de coğrafyası. Hakkari sadece Hakkarililerin değil, 80 ilde yaşayan herkesin payı olan bir yer. Trabzon da sadece Trabzonluların değil. Çünkü bu ülke, bu toprak herhangi bir yeni mensubun toprağı değil. İlk defa kurulmuş, ilk defa simgesi olan bir ülke ve toprak değil. O halde biz nerde olursak olalım bu anlayışı, bu duyguyu taşımak durumundayız. Bunun için de birbirimizi anlamak, sevmek ve birbirimizden asla ayrılmamalıyız. Bu ömür birbirimizi sevmeye ancak yeter. Onun için kimsenin bölmeye ve böldürmeye hakkı yok. Hakkarimizden diyoruz ki, biz birbirimizi daha çok seveceğiz. İnadına seveceğiz. Bütün Türkiye Çumhuriyeti Devleti'nin nüfus kütüğüne kayıtlı vatandaşları olarak bu ülkenin sevdalısı olarak, birbirimizin aşığı olmaya, sevmeye devam edeceğiz. Biz onun için Hakkari'deyiz. Yaşasın sevgimiz, yaşasın bağlılığımız" dedi.

Yapılan konuşmanın ardından yemeğe katılan bazı STK temsilcileri sıkıntılarını dile getirdi. Kürsüye çıkan Hakkari Genç Gönüller Derneği Başkanı Süleyman Seven, Türkiye'de yapılan yatırımın küçük bir kısmının Hakkari'deki gençliğe yapılması halinde sokakta taş atan çocuk kalmayacağını, bunun için de Hakkari'ye bir gençlik merkezinin kurulmasını istedi. Bakan Şahin'de böyle bir merkezin kurulacağı sözünü verdi. Geceyi Hakkari'de geçirecek olan Bakan Şahin, yarın Yüksekova İlçesi, Büyükçiftlik Beldesi ile Şemdinli İlçesi'nde incelemelerde bulunacak.

BD,SK (FE/RT) - Hakkari

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İdris Naim Şahin Fatma Şahin Hakkari Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title