Haberler

İçişleri Bakanı Şahin, Sakarya'da

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, "İddia ediyorum ki birbirine en çok yakışan toprak ve insan Anadolu ile Türk milletidir."

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, "İddia ediyorum ki birbirine en çok yakışan toprak ve insan Anadolu ile Türk milletidir. Hepimiz, milletçe ilelebet hür ve müstakil olarak bu topraklarda yaşayacağız" dedi.

Sakarya Ordulular Kültür ve Yardımlaşma Derneği'nce Sinanoğlu Beldesi'nde düzenlenen geleneksel iftar programına katılan Bakan Şahin, burada yaptığı konuşmada, düzenlenen iftar programlarıyla vatandaşlarla daha da yakınlaşma fırsatı bulduklarını anlattı.

Orucun en güzel ibadetlerden biri olduğunu belirten Şahin, "Ramazan ayının bu akşamında, vatandaşlarımızla beraber olmak büyük bir sevinçtir. Öyle güzel bir akşamın sonunda birlikte olmak hepimiz için sevindirici. Birlik ve beraberlik içinde, güven ve huzur içinde bir birlikteliği gerçekleştirdik" diye konuştu.

Şahin, Türkiye'nin her yerinde Ramazan ayında geniş katılımlı iftar programları düzenlendiğine değinerek, bunun Türkiye'nin bir geleneği olduğunu söyledi. Bu sofraların, kültürlerinin bir parçası olduğunu dile getiren Şahin, bu sofralarda yalnız olmadıklarını görerek daha da mutlu olduklarını kaydetti.

Bakan Şahin, Ramazan ayının insanları düşünmeye ve kendilerini hesaba çekmeye yönlendirdiğini vurgulayarak, şunları söyledi:

"Bu ay, bizleri bayrama yönlendiriyor. Bu aydaki birlik ve beraberlik duygusu, Allah'a olan inancın tazelenmesi, güven ve sevgi duygusunu taşıyor. Bu bakımdan bizim her şeyimiz güzel. Bu güzelliklerle sahip olduğumuz ülkemiz güzel, toprağımız ve milletimiz güzel. Bağımsızlığın sembolü olan nazlı bayrağımız da güzel."

Şahin, yeryüzünde her milletin sahip olduğu bir toprağın bulunduğunu belirterek, "Kader, bize de Anadolu'yu vermiş. Bu güzel yurt, üzerinde beslediği milletle daha da güzel. Bu topraklar, binlerce yıl öncesinde üzerinde barındırdığı insanlardan sonra Müslüman Türk milletiyle yaşamaktan çok daha mutlu. Her bölgemizin farklı güzellikleri bulunuyor. İddia ediyorum ki birbirine en çok yakışan toprak ve insan, Anadolu ile Türk milletidir" ifadesini kullandı.

Bu topraklarda yaşayan insanların kahraman olduğunu dile getiren Şahin, bu topraklar üzerinde milletçe ilelebet hür ve müstakil olarak yaşayacaklarını kaydetti.

-"Güzelliğin, dostluğun yanında olacağız"

Bakan Şahin, ülkenin hiçbir yerinde, inanların mal varlığından dolayı düşmanlıklarının bulunmadığını anlatarak, "Dünyanın yaşadığı kapital kavgayı bu millet yaşamamıştır. Çünkü bu millet, dünya malının geçici olduğunu bilen bir milletir ve bunu her yıl Ramazan ayında hatırlayan bir millettir. Ramazan ayında, hem şahıs hem de millet olarak bir inanç disiplinine giriyoruz" dedi.

Hayatın her zaman bekledikleri gibi gitmediğini belirten Şahin, yaşadıkları olumsuzluk ve düzensizliklere rağmen doğrunun ve güzelliğin savunucusu olduklarını anlattı.

Şahin, konuşması şöyle sürdürdü:

"Duamızı yapacağız, niyetimizi temiz tutacağız, kendimizi geliştireceğiz. Kötülükler karşısında pes etmeyeceğiz, yılgınlığa düşmeyeceğiz. Birbirimizin yardımına koşacağız ve birbirimize güç vereceğiz. Hayatın iyi yanından yürümeye devam edeceğiz. Birileri öldürmenin yanında yer alma talihsizliğine düşmüş olabilir. Fakat biz onlara rağmen, 'iftar sofralarında kardeşlik diyeceğiz' dedik. 'Birlik, vatan, inanç ve ahlak diyeceğiz' dedik. Birileri bunun aksine sofralara kan dökmeye de devam edeceklerdir ama iyi düşünceler, niyetler ve insanlar kötülüklere daima üstünlük sağlayacaktır. Biz güzelliğin, dostluğun yanında olacağız. Bize düşen sadakat, inanç ve kardeşliktir."

Muhabir: Mehmet Özcan

Yayıncı: Murat Paksoy - SAKARYA

Kaynak: AA / Yerel

İdris Naim Şahin Fatma Şahin Türkiye Sakarya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title