Haberler

İçişleri Bakanı Şahin Erciş'te: Açıklaması

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, deprem bölgesinde ufak tefek eksiklerin olduğunu ancak bugün düne göre daha az eksik ve talebin iletildiğini söyledi.

Bakan Şahin, Erciş'te deprem taziye çadırları ve evlerini ziyaret etti. İlk olarak Alkanat Sitesi karşısındaki deprem çadırında, yakınlarını kaybeden Turan Nalbantoğlu'nu ziyaret eden Şahin, daha sonra Salihiye Mahallesi'nde İzzet Göldaş'ın taziye çadırına giderek, 6 yakını vefat eden Göldaş ve ailesine başsağlı diledi.

Bakan Şahin, taziye çadırından çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada, depremin olduğu ilk günlerde kriz yönetim merkezlerini ziyaret ettiklerini, şimdi ise mahalle ve sokaklarda taziyelerde bulunarak acıları paylaştıklarını ifade etti.

Devletin ve yardım kuruluşlarının götürdüğü hizmetleri de yerinde gördüğünü belirten Şahin, "Hizmetlerin ne derece yerinde olduğunu, eksikler varsa neler olduğunu görmeye de bakıyoruz. Bu bağlamda, ufak tefek eksiklikler var. Ama, bugün düne göre daha az eksik var, daha az talep var. Yarın inanıyorum ki, bu hemen hemen hiç olmayacak. Farklı talepler oluşuyor. Bugüne yönelik değil de geleceğe yönelik talepler oluyor" dedi.

Şahin, deprem bölgesinde artık korkudan dolayı evlerine giremeyen insanların barınma maksatlı çadır taleplerinin geldiğini belirterek, fazla olan çadırlardan takviyeler yapıldığını vurguladı.

Kısa zamanda Erciş'te, Van'da ve Türkiye'de depremle ilgili gelişmelerin normale döneceğine işaret eden Bakan Şahin, şöyle konuştu:

"Biz belki depremin üst yöneticisiyiz. Ama kendimizi o konumdan alıyoruz, herhangi bir vatandaş gibi sıradan, mahallenin içinde, sokakta, şahıs olarak, bir Türk vatandaşı olarak, burada gördüğümüz eksikleri buranın yöneticileri ile paylaşıyoruz. Yönetimin sadece yöneticisi değil, katkı sağlayan konumda, bu yönetimin bir paydaşı olmaya gayret ediyoruz. Ben ve bütün askeri ve sivil arkadaşlarımız topyekun alandayız. Bu devam edecek."

Bakan Şahin, Van, Erciş ve köyleri havadan yeniden görme imkanı bulduklarını vurgulayarak, Anadolu Ajansı ile TRT'nin de son durumu görüntülediğini dile getirdi.

Şahin, şunları kaydetti:

"Her açından, barınma ve beslenme açısından, sağlık açışından güvenlik açısından hizmetler alana yayılmış durumda. Sonuçta olağan bir durumu yaşamıyoruz. Olağanüstü bir durumu yaşıyoruz. İster istemez olağanüstü durumun, olağan duruma göre farklı görüntüleri var. Farklı olmayan gerçeklerle yüzyüzeyiz. Onlarla millet olarak, devlet olarak bir mücadele içerisindeyiz. Bu mücadelede, özellikle Erciş'in şehir halkı gerçekten büyük bir sabır, metanet ve tevekkül içerisinde olduğunu görüyoruz."

Depremin yaşanmadığı yerlerden Erciş'e ve Van'a merakla, ya da başka düşüncelerle gelenler olduğunu belirten Bakan Şahin, bu kişilerin depremzedeleri bir kez daha üzmemeleri için güvenlik güçlerinin dikkatli bir çalışma yürüttüğünü sözlerine ekledi.

Bakan Şahin, açıklamasının ardından Latifiye Mahallesi'nde, 6 yakınını kaybeden Yaşar Sömez'in taziye çadırını ziyaret ederek başsağlığı dileğinde bulundu, sıkıntılarını dinledi.

- VAN

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title