Haberler

İçişleri Bakanı Osman Güneş, Uçak Kaçırma Krizini Değerlendirdi:

İçişleri Bakanı Osman Güneş, İki Hava Korsanın Kimsenin Burnu Kanamadan Etkisiz Hale Getirildiğini Bildirdi.

İçişleri Bakanı Osman Güneş, iki hava korsanın kimsenin burnu kanamadan etkisiz hale getirildiğini bildirdi.

KKTC'den kaçırılarak Antalya Havalimanı'na inen AtlasJet uçağın kaçırılmasıyla ilgili gelişmeleri İçişleri Bakanı Osman Güneş değerlendirdi. Kaçırılma olayının ardından Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcı Abdullah Gül ile birlikte İçişleri Bakanlığı'nda çalışmaları takip eden Bakan Güneş, İçişleri Bakanlığı olarak uçağın kaçırılma sinyali alınmasından itibaren her türlü tedbirleri aldıklarını belirterek, en kötü senaryonun düşünülerek güvenlik güçlerinin seferber edildiğini kaydetti. Antalya

Valiliği'nde ve İçişleri Bakanlığı'nda kriz merkezi oluşturulduğu kaydeden Bakan Güneş, uçağın Antalya Havaalanı'na inmesin ardından planlanan tedbirlerin uygulanmaya başlandığını söyledi.

Bakan Güneş, uçak kaçırma konusunda özel eğitimli ekibin 2 helikopterle Antalya'ya naklinin gerçekleştirildiğini açıklayarak, "Kimsenin burnu bile kanamadan çözmek için özel eğitimli ekip kullanıldı. Çeşitli adlar altında temas kuruldu. Teknik yöntemler kullanıldı. Başta Başbakanımız olmak üzere Başbakan Yardımcısı çalışmalara katıldı. Farklı bir operasyona gerek kalmadan, kimsenin burnu kanamadan Allah'a şükür sonuçlandırıldı. 2 hava korsanı Antalya Emniyet Müdürlüğü'nde sorguya alındı" dedi.

Hava korsanların bağlantılarıyla ilgili inceme yapılacağını belirten Bakan Güneş, çalışmaların başarılı bir şekilde sonuçlandırıldığını vurgulayarak görev alan tüm personele teşekkür etti. Bir gazetecinin El Kaide ile hava korsanlarının bağlantısını sorması üzerine Bakan Güneş, 2 hava korsanının Mehmet Reşit Özlü isimli Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ile Momed Abdulaziz Maliki isimli Suriye pasaportlu Filistinli olduğunu sandıkları bir kişiler olduğunu belirterek, "Hangi maksatla yaptıkları ve ellerinde

paketin mahiyeti inceleniyor" karşılığını verdi.

"Hava korsanların bir talebi oldu mu?" yönündeki soruya Bakan Güneş, uçağa teknik takip ekibi gönderdiklerini kaydederek, "Bu ekip aracılığıyla ilk teması sağladık. Basın polisler uçağa girdi şeklinde yayın yaparak teşhir etti. Tahran'a gitmek istiyorlardı. Yakıt ikmali için uçak indirildi. Operasyon ihtimalini en sona bıraktık. Uçağın arka kapısı tamir edilmek istendi. Tamir edemedik. Tamir etmeye başka ekip gitti, ikna ettik" diye konuştu.

Bakan Güneş, korsanların, "Türk milletinden özür diliyoruz" dediklerinin öğrenildiğini belirterek, Başbakan Erdoğan ve sabah saatlerinden itibaren İçişleri Bakanlığı'na gelerek çalışmalara katılan Başbakan Yardımcısı Gül'ün büyük katkıları olduğunu tekrarladı. Yapılan açıklamanın ardından İçişleri Bakanlığı'nda çalışmaları takip eden Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Gül, bakanlıktan ayrıldı.

(BC-OMR-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title