Haberler

İçişleri Bakanı Güneş, Terörle Mücadelede Devletin Kararlılığını Vurguladı

İçişleri Bakanı Osman Güneş, Terörle Mücadelede Şehitler Verildiğini, Faturalar Ödendiğini Belirterek "Gerekirse Devletin Bekası İçin Yeni Şehitler de Verilir, Yeni Faturalar da Ödenir" Dedi.

İçişleri Bakanı Osman Güneş, terörle mücadelede şehitler verildiğini, faturalar ödendiğini belirterek "Gerekirse devletin bekası için yeni şehitler de verilir, yeni faturalar da ödenir" dedi.

Milletvekilliği Seçimleri Bölge Güvenliği Toplantısı'na katılmak üzere dün akşam Trabzon'a gelen İçişleri Bakanı Osman Güneş, bugün Trabzon Valiliği, İl Emniyet Müdürlüğü, Sahil Güvenlik Grup Komutanlığı, Trabzon Polis Meslek Yüksekokulu ve İl Jandarma Alay Komutanlığı'nı ziyaret etti. Bakan Güneş daha sonra Trabzon Valiliği'nde yapılan 23. Dönem Milletvekilliği Seçimleri Bölge Güvenliği Toplantısı'na başkanlık etti. Toplantıya Trabzon Valisi Nuri Okutan, Rize Valisi Kasım Esen, Gümüşhane Valisi Enver

Salihoğlu, Bayburt Valisi Musa Küçükkurt, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Dursun Ali Karaduman, Jandarma Genel Komutanlığı Personel Dairesi Başkanı Tuğgeneral Vahdettin Bereceli, İller İdaresi Genel Müdürü Ahmet Altıparmak, Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Gülcü, İstihbarat Daire Başkanlığı'ndan Ramazan Akyürek, Terörle Mücadele Harekat Dairesi Başkanı Ahmet Selim Akyıldız ve Güvenlik Dairesi Başkanı İsmail Çalışkan, Trabzon, Rize, Gümüşhane ve Bayburt il jandarma alay komutanları, emniyet

müdürleri, Milli İstihbarat Teşkilatı bölge temsilcisi katıldı.

Güneş, toplantının amacının 22 Temmuz'da yapılacak seçimlerde güven ortamının sağlanarak vatandaşların hür iradelerinin sandığa yansımasını sağlayacak gerekli tedbirlerin alınması olduğunu söyledi. Güneş, bu anlamda 4. toplantının Trabzon'da yapıldığını söyledi.

Bakan Güneş, toplantının başında Tunceli'de şehit düşen askerlere Allah'tan rahmet, aileleri ve yakınlarına baş sağlığı, yaralananlara da acil şifalar diledi.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin güvenlik güçleri ve bütün kurumlarıyla dimdik ayakta olduğunu anlatan Güneş, "Devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğüne ve bekasına karşı ne kadar hain planlar yapılmışsa bunlar bozulmuştur. Bundan sonra da birlik ve beraberliğimiz aleyhine ne tür planlar yapılırsa Devletimiz bunları da bozacak güçtedir" dedi.

Terör eylemlerine karşı gerekli hazırlıkların her zaman yapıldığını dile getiren Güneş, "Şehitler veriyoruz, faturalar ödüyoruz. Gerekirse devletin bekası için yeni şehitler de verilir, yeni faturalar da ödenir. Ama Devlet ve Türk Milleti dimdik ayakta durmaya devam edecektir" diye konuştu.

Güneş, seçimlerin, huzur ve güven ortamında, demokratik ilkelere ve yasalara uygun şekilde gerçekleşmesi ve millet iradesinin tam olarak tecellisinin sağlanmasının devletin başta gelen görevlerinden biri olduğunu söyledi.

Bakan Güneş, 59. Hükümetin tarafsız İçişleri Bakanı olarak, seçim kararının alındığı 3 Mayıs 2007 tarihinden itibaren bakanlığa verilen görevlerin eksiksiz olarak yürütülmesi için gerekli tedbirleri kararlılıkla almakta ve uygulamakta olduklarını söyledi.

"Biz, idare olarak herkese, özel ve tüzel kişilere eşit mesafede olacağız" diyen İçişleri Bakanı Osman Güneş, şöyle konuştu: "Siyasi partilerin ve adayların herhangi bir baskıya ve kısıtlamaya maruz kalmadan, kanunlar çerçevesinde propaganda ve benzeri çalışmaları yapmaları ve seçmenlerin oylarını serbestçe kullanmaları için gerekli tedbirleri almak durumundayız. Alacağımız her türlü önlemi, yasalara ve yasalara dayanarak verilen emirlere uygun olarak alacağız ve kararlılıkla uygulayacağız. Alacağımız

tedbirler, vatandaşlarımızın huzur ve güvenini sağlamanın ötesine asla geçmeyecektir. Temel görevimiz, vatandaşlarımıza hiçbir rahatsızlık ve tedirginlik duymayacakları, rahat ve huzur içinde bir seçim süreci yaşatmaktır"

Bakan Güneş ayrıca, yasalar çerçevesinde olmak kaydıyla seçimi izlemek için Türkiye'ye gelebilecek yabancı ülke temsilcilerine karşı olumsuz kanaatler uyandıracak davranışlara meydan verilmeyeceği ve Türk misafirperverliğinin gerektirdiği her türlü yardımda bulunulacağını belirterek ilgililerden bu hususta dikkatli olmalarını istedi.

Seçim Güvenliği Bölge Toplantıları, Trabzon'dan sonra Adana, İstanbul ve İzmir'de devam edecek ve 3 Temmuz 2007 tarihinde Ankara'da yapılacak toplantıyla sona erecek.

(MU-MU-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Üsküdar- Samandıra metro hattı neden çalışmıyor? Üsküdar- Samandıra metro hattında kaza mı oldu? Şevket Çoruh'a Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'a ne zaman geri dönecek? 1 Mayıs'ta Taksim meydanında kutlama yapılacak mı? Vali açıklama yaptı mı? 24 Nisan'da okullar tatil mi? 24 Nisan tatil mi? 24 Nisan'da okullar tatil olacak mı? ANKARAGÜCÜ- BEŞİKTAŞ MAÇI: ZTK maçı ne zaman, nerede oynanacak? Ankaragücü- Beşiktaş maçı izle! 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek?
title