Haberler

İçişleri Bakanı Atalay Elazığ'da Açıklaması

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, "Türkiye Açık Bir Toplum. Türkiye Artık Demokrasinin Tüm Kurumlarıyla Yaşamaya Başladığı Bir Ülke" Dedi.

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, "Türkiye açık bir toplum. Türkiye artık demokrasinin tüm kurumlarıyla yaşamaya başladığı bir ülke" dedi.

Bakan Atalay, Bingöl'de katıldığı programın ardından Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, AK Parti Bingöl Milletvekili Yusuf Coşkun, Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal ve Jandarma Genel Komutanlığı Harekat Daire Başkanı Tümgeneral Hüseyin Güçlü ile Emniyet Genel Müdürlüğüne ait helikopterle Elazığ Havaalanı'na geldi.

Atalay, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, bu hafta sonunu Batman ve Bingöl'de geçirdiğini söyledi. Batman'da çevre illerin vali ve güvenlikten sorumlu yöneticileriyle bir toplantı yaptıklarını bildiren Atalay, toplantıda vatandaşların güvenliği konusu dışında seçim güvenliği konusunda da görüşmeler yaptıklarını kaydetti.

Geçen hafta genel seçim kararının parlamentoya intikal ettiğini, gelecek Cuma gününden itibaren de seçim takviminin başlayacağını tahmin ettiğini belirten İçişleri Bakanı Atalay, şöyle devam etti:

"Tabii idare, hükümet, özellikle İçişleri Bakanlığı irtibatlı kısmı seçimin güvenliğidir. Hem seçime kadar olan kampanya ortamının her parti açısından huzurlu geçmesi, kimsenin kimseye müdahale etmemesi, her parti ve adayın rahatça kampanyasını sürdürmesi için ortamın sağlanması, liderlerin mitinglerinin güvenliğinin sağlanması... Aynı zamanda da vatandaşın özgür iradesinin sandığa yansıması için de gerekenin yapılması. Özellikle seçim gününün güvenliği önemli, sandık güvenliği önemli. Bunları 5 ilin yöneticileri ile paylaştık. Verimli oldu. Tabii gittiğimiz yerde partimizle görüşüyoruz. Partimiz bizim evimiz. Teşkilatlarımıza mutlaka uğrarız. Dün Batman teşkilatımızla çok büyük katılımla verimli toplantı oldu."

-DEMOKRATİK AÇILIM

İçişleri Bakanı Atalay, bir gazetecinin "Demokratik açılım çalışmalarında ilerleme var mı? Gündeme geliyor mu? Vatandaşlarda bu konuda bir mutsuzluk gözlemlediniz mi?" sorusuna şöyle cevap verdi:

"Bugün de gündeme getirdik. Hiç mutsuz olma değil. Bizim programımız çalışmalarımız yürüyor aynen. Türkiye inşallah güzel bir seçim ortamına girdi. Tabii tüm bu çalışmaların, taleplerin, Türkiye'ye ait gelecek projelerinin seçim ortamında konuşulması tartışılması... Yani bizim yapmaya çalıştığımız Türkiye'de her şey demokrasi içinde olsun. Demokrasinin önündeki tüm engeller kaldırılsın, tüm kanallar açık olsun. Terörle ve şiddetle değil, insanlar demokratik ortam içinde tüm tezlerini, taleplerini ifade etsinler. Türkiye açık bir toplum. Türkiye artık demokrasinin tüm kurumlarıyla yaşamaya başladığı bir ülke. Biz tabii bunu yürütürken de vatandaşlarımızın demokratik haklarının önündeki tüm engelleri de kaldırma çabası içindeyiz. O programımız zaten yürüyor. Bizim demokratik açılım veya milli birlik kardeşlik projesi dediğimiz, vatandaşlarımızın tabii haklarının önündeki engelleri kaldırarak, daha huzur ve güven içinde, kardeşlik ve bütünlük içinde yaşamalarını sağlamak. Bu yöndeki çalışmalarımız da sürüyor. ve bunu siz de görüyorsunuz, bunu vatandaşlarımız da çok iyi algılıyor artık. Yani hiç kimse terörle şiddetle elde edilecek bir şeyin olmadığını artık biliyor. Dolayısıyla bizim bütün o çalışmalarımız çok verimli bir noktada ve verimli bir şekilde yürüyor."

-FEHRİYE ERDAL İLE İLGİLİ HABERLER-

Bakan Atalay, bir gazetecinin "Sabancı suikastı zanlılarından Fehriye Erdal'ın öldüğüne dair haberler çıktı. Bu konuda ne diyorsunuz?" sorusunu ise

"Henüz resmi açıdan bizim için doğrulanır bir haber değil o. Yani şu anda söyleyeceğim o" diye cevapladı.

Bakan Atalay, daha sonra Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, Milletvekili Yusuf Coşkun, Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal ve Jandarma Genel Komutanlığı Harekat Daire Başkanı Tümgeneral Hüseyin Güçlü ile birlikte özel uçakla Ankara'ya hareket etti.

- ELAZIĞ

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title