Haberler

İçişleri Bakanı Atalay'dan Polisi 'Sokağa Çıkarma' Planı

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Emniyet Teşkilatı'na Bağlı Bürolarda 26 Bin Polisin Görev Yaptığını, Silahlı Olan Bu Polislerin Artık Asayiş ve Trafik İçin Görevlendirileceğini Söyledi. Trafik Sorunun da Terör Boyutuna Ulaştığını İfade Eden Atalay, "Bürolarda Çalışan Polisleri Çok Yakında Aktif Göreve Getireceğiz. Polisi Sokağa Çıkaracağız" Dedi.

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Emniyet Teşkilatı'na bağlı bürolarda 26 bin polisin görev yaptığını, silahlı olan bu polislerin artık asayiş ve trafik için görevlendirileceğini söyledi. Trafik sorunun da terör boyutuna ulaştığını ifade eden Atalay, "Bürolarda çalışan polisleri çok yakında aktif göreve getireceğiz. Polisi sokağa çıkaracağız" dedi.

Atalay, partisinin Kızılcahamam kampının son gününde milletvekillerine 'iç güvenlik' konulu brifing verdi. Bakan Atalay, son dönemde başta İstanbul olmak üzere Türkiye genelinde kapkaç ve hırsızlık olaylarının büyük oranda önüne geçtiklerini belirterek, "İstanbul'da kapkaç ve hırsızlıkta yüzde 60 oranında azalma görülmüştür. Türkiye genelinde ise yüzde 50 oranında azalma sağlanmıştır" diye konuştu. Emniyet Teşkilatı'na bağlı bürolarda 26 bin polisin görev yaptığını, silahlı olan bu polislerin asayiş ve

trafik için görevlendirileceğini söyledi. Atalay, büro polislerinin yerine ise sivil memur çalıştıracaklarını dile getirdi. Trafik sorunun da terör boyutuna ulaştığını kaydeden Atalay, "Bürolarda çalışan polisleri çok yakında aktif göreve getireceğiz. Polisi sokağa çıkaracağız. Bu şekilde trafik denetim elemanlarının sayısını da iki katına çıkarmayı planlıyoruz" şeklinde konuştu.

Gelecek yıl da 8 bin üniversite mezununun göreve başlayacağını açıklayan Bakan Atalay, jandarma kontrolündeki 90'ın üzerinde ilçenin de bina ve personel yatırımı yapılarak, emniyetin kontrolü altına alınacağını ifade etti.

(DA-MAY-NÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title