Haberler

İçişleri Bakanı Atalay'a "2 Temmuz" Ziyareti

Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF) ve Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Başkan ve yöneticileri, 2 Temmuz anma törenleri öncesinde İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ı ziyaret ettiler. Alevi temsilcileri, Bakan Atalay'dan, olası provakatif eylemler için önlem istediler.

ABF Genel Başkanı Ali Balkız, PSAKD Genel Başkanı Fevzi Gümüş, ABF Genel Sekreteri Kazım Genç ve PSAKD Genel Sekreteri Kemal Bülbül, İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ı makamında ziyaret etti. Heyet, Bakan Atalay'a 2 Temmuz 1993'te yaşanan ve 33 yurttaşın hayatına mal olan Sivas olaylarının yıl dönümünde yapılacak etkinliklerle ilgili bilgi verdi.

Edinilen bilgilere göre, görüşmede Sivas'ta Eğitim Sen şubesi başta olmak üzere kimi yerlere bırakılan "2 Temmuz Müslümanların Bayramı" şeklindeki yazılar gündeme geldi. ABF Genel Başkanı Ali Balkız, İçişleri Bakanı Beşir Atalay'a bu tür eylemleri hatırlattı ve tedbir alınmasını istedi. İçişleri Bakanı Beşir Atalay anma etkinlikleriyle ilgili her türlü önlemlerin alındığını, gerekli talimat ve uyarıların tekrar yapılacağını bildirdi. Atalay, "Bu tür acı olayların bir daha yaşanmaması için her türlü provakasyon ve saldırıya karşı önlem almak gerekir. Böylesi bir görüşme yaşanabilecek olumsuzlukları gidermek açısından yararlı olacaktır" dedi.

-BAKAN'A DİLEKÇE-

Öte yandan PSAKD Başkanı Fevzi Gümüş, İçişleri Bakanı Atalay'a anma etkinliklerinde yaşanan bazı sıkıntılarla ilgili olarak bir dilekçe sundu. Dilekçesinde, 1993 yılında yapılan Pir Sultan Abdal Kültür etkinliklerinin Sivas Valiliği tarafından da desteklendiğini hatırlatan Gümüş, şunları dile getirdi:

"Keza güvenliği hiç ilgilendirmemesine rağmen, etkinlik alanında açılan sergilere dahi müdahale edilmekte, bazı sergilerin ve bu sergilerde bulunan yargı makamlarınca yasaklanmamış kitap, dergi vb. yayınların kaldırılması istenmektedir. Etkinliklerde; güvenlik bir kenara bırakılmakta, etkinliğe gelen yurttaşlara suçlu muamelesi yapılmaktadır.

Etkinliklerde, sadece güvenliğin sağlanması, diğer hususların tamamının etkinliği düzenleyen Derneğimizin ve resmi başvuruyu yapan tertip komitesinin inisiyatifinde olduğundan Derneğimize bırakılması gerektiğini hususunda yerel yöneticilerin talimatlandırılmasını talep ediyoruz." (ANKA)

(ÇAĞ/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title