Haberler

İçişleri Bakanı Ala, STK'larla bir araya geldi -

İçişleri Bakanı Efkan Ala, "Hiçbir siyasi görüşe, diğer bir siyasi görüşün baskı kurmasına izin vermeyiz.

İçişleri Bakanı Efkan Ala, "Hiçbir siyasi görüşe, diğer bir siyasi görüşün baskı kurmasına izin vermeyiz. Bu kadar net söylüyorum" dedi.

Çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere Erzurum'a gelen Ala, tarihi Müceldili Konağı'nda, sivil toplum örgütleri ve kanaat önderleriyle değerlendirme toplantısı yaptı.

Toplantı öncesinde basın mensuplarına açıklama yapan Ala, yerel seçimlerde ortaya çıkabilecek sorunlar için gerekli tedbirleri aldıklarını söyledi.

Vatandaşın oyunu özgür ve hür bir iradeyle kullanması için gereken ortamın geçmişte olduğu gibi yine sağlanacağını belirten Ala, şunları kaydetti:

"Vatandaşlarımızın, sandıkta tercihlerini güvenlik içerisinde ve hiçbir baskıya maruz kalmadan, kendi arzu ettikleri kitleleri seçme iradesini ortaya koyabilmeleri bakımından, kesin ve net kararlar aldık. Demokrasi, en önemli kazanımızdır bizim. Bu nedenle demokrasinin en dokunulmaz alanı da sandıktır. Bu nedenle sandığa hiçbir müdahale edilmemeli. Türkiye, bu konuda zaten kayda değer bir geleneğe sahip. Bu konuda bölgesinde örnek olacak bir demokrasi geleneğine sahiptir. En güzel şekilde seçimleri yerine getireceğiz. Bunun için biz, her türlü güvenlik önlemimizi almış durumdayız. Biz, her ihtimale karşı bu tedbirleri yine gözden geçiriyoruz, alıyoruz."

Ala, ülkenin güven ve huzur içerisinde seçime girmesini arzu ettiğini, bunun da gerçekleşeceğine inandığını vurguladı.

Hiçbir siyasi partinin, başka bir siyasi partiye baskı kurmasına izin vermeyeceklerini dile getiren Ala, şu görüşleri paylaştı:

"Hiçbir siyasi görüşe, diğer bir siyasi görüşün baskı kurmasına izin vermeyiz. Bu kadar net söylüyorum. Bütün siyasi görüşlerin değerli olduğunu düşünüyor, özgür ve hür bir ortamda vatandaş ile buluşmasını arzu ediyoruz. Bunu sağlayacak tedbirleri alıyoruz. Şimdiye kadar da bunu sağladık ve bunu sağlayacağımıza inanıyorum. Biz herkesin, bu ilkeler çerçevesinde, bu hassasiyetle riayet ederek seçime gitmesini istiyoruz."

Toplantı daha sonra basına kapalı devam etti.

-efkan ala

Kaynak: AA / Politika

Efkan Ala Erzurum Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title