Haberler

İçişleri Bakanı Ala Erzurum'da

İçişleri Bakanı Efkan Ala, "Bu kültürün çocuğu olarak, sizin yetiştirdiğiniz, oluşturduğunuz iklimi teneffüs eden bir kardeşiniz olarak, biliniz ki bundan sonra da bu görevi devredeceğim güne kadar sizin alnınızı ak, başınızı dik tutacak şeyler duyacaksınız ve göreceksiniz bizden" dedi.

İçişleri Bakanı Efkan Ala, "Bu kültürün çocuğu olarak, sizin yetiştirdiğiniz, oluşturduğunuz iklimi teneffüs eden bir kardeşiniz olarak, biliniz ki bundan sonra da bu görevi devredeceğim güne kadar sizin alnınızı ak, başınızı dik tutacak şeyler duyacaksınız ve göreceksiniz bizden" dedi.

Çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere özel uçakla AK Parti Erzurum Milletvekili Recep Akdağ ve Fazilet Dağcı Çığlık ile memleketi Erzurum'a gelen Bakan Ala'yı, havalimanında Vali Ahmet Altıparmak, Kars Valisi Eyüp Tepe, AK Parti Erzurum Milletvekilleri Cengiz Yavilioğlu, Adnan Yılmaz ve Muhyettin Aksak, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, İl Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Mustafa İhsan Batı, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, belediye başkan adayları ve vatandaşlar karşıladı.

Çiçek takdim edilen Ala'nın VIP salonundan çıktığı sırada Erzurum bar ekibi gösteri yaptı. Vatandaşlar, "Erzurum'un gururusun", "Türkiye seninle gurur duyuyor", "Hoş geldin sayın bakanım" diye slogan attı.

Bakan Ala, burada yaptığı konuşmada, herkesi muhabbetle saygıyla sevgiyle selamladığını belirterek, buraya gelmek için bir aydır plan, program yaptığını ancak Türkiye'nin yoğun meseleleri nedeniyle gecikmeli olarak geldiğini söyledi.

Eski sağlık bakanına, milletvekillerine ve karşılayanlara teşekkür eden Ala, şunları kaydetti:

"Erzurumlu olarak sizlerin her zaman, Erzurum'un onurunu, gururunu ve Türkiye'deki şanını, şöhretini bu noktaya getirmedeki emeğinizden yararlandığımı söylemek isterim. Biz Türkiye'de, Erzurumlu dediğimiz zaman bir vakur insan, dürüst insan, samimi insan profilini rahatlıkla göz önüne getiriyorsak bu sizin ortaya koyduğunuz ?tecessüsten dolayıdır. Biz kendi kendimize bunu yapmış değiliz. Sizin biriktirdiğinizi, sizin irfanınızı kendimize şiar edindik. Bu nedenle biz Erzurumluyuz diyerek, başımız dik, alnımız ak, aldığımız her işi, işe layık bir biçimde çalışarak sonuçlandırma azmini ortaya koyduk. Bunda en büyük pay sizindir."

"Bu kültürün çocuğu olarak, sizin yetiştirdiğiniz, oluşturduğunuz iklimi teneffüs eden bir kardeşiniz olarak, biliniz ki bundan sonra da bu görevi devredeceğim güne kadar sizin alnınızı ak, başınızı dik tutacak şeyler duyacaksınız ve göreceksiniz bizden. Bundan hiçbir tereddüdünüz olmasın" diyen Ala, İmam Hatip Lisesi okuduğu sırada meslek dersleri öğretmeni Ali Öztürk'ün de kendisini karşılayarak, şeref verdiğini ifade etti.

Bakan Ala, "Biliniz ki sizin öğrettikleriniz, sizin ortaya koyduğunuz ilkeler bizim yolumuzu aydınlatacaktır. Biz o yoldaki işaretleri takip ederek, varacağımız yere varacağız. Biz esasa usulü hiçbir zaman mahcup etmeyeceğiz. Biz varacağımız esasın, hedefin kutsallığı ve doğruluğu kadar yöntemin de doğruluğundan ayrılmayacağız. Bunu sizler öğrettiniz bizlere" şeklinde konuştu.

Vatandaşlarla daha çok bir araya geleceklerini vurgulayan Ala, şöyle devam etti:

"Bugüne kadar açık konuşmak gerekir ki aldığımız işin, yaptığım görevin gereği, çok daha az gelebildik Erzurum'a ama sayın sağlık bakanımız, öyle projeler, programlar ve çalışmalar ortaya koydu ki zaten Türkiye'de bizim başımız her zaman kendisinden dolayı da dik bir biçimde. Gittiğimiz her yerde anlattık. Dünyaya örnek olacak uygulamalar koydu. Biz onun tecrübesinden yararlanarak ümit ediyorum aynı başarıyı sürdürüyoruz. Başarılı bir şekilde Erzurum'u, Türkiye'de ve dünyada hak ettiği yere getirme konusunda elimizden geleni yaparız. Sizlerin de desteğiyle bizim işbirliğimizle inşallah bu işi daha çok ileriye götüreceğiz. Aldığımız görevin gereği daha çok burada olacağım. Bunu en iyi şekilde yapmaya çalışacağım. Daha sık bir araya gelerek, Erzurum'un, ülkemizin meselelerini masaya yatırıp, gerekli inisiyatifi alıp inşallah sonuçlandıracağız."

Konuşmasının ardından kent merkezine hareket eden Bakan Ala, havalimanı yolunda kendisini karşılayan atlı ciritçileri selamladı.

Erzurum Valisi Altıparmak'ı makamında ziyaret eden Ala, valilik şeref defterini imzaladı. Ziyaret daha sonra basına kapalı olarak devam etti.

Kaynak: AA / Güncel

Ahmet Altıparmak Efkan Ala Türkiye Erzurum Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! 19-20 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title