Haberler

İçişleri Bakanı Ala Açıklaması

"Temmuz'da Erzurum'da milli mücadele kongresi yapıldı.

İçişleri Bakanı Efkan Ala, "Temmuz'da Erzurum'da milli mücadele kongresi yapıldı. Yine temmuzdayız yine Erzurum'dayız. Erzurum'da yeni bir mücadelenin startını veriyoruz. Hayırlı uğurlu olsun. Bu tarihin dönüm noktasıdır" dedi.

Bakan Ala, cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı seçim kampanyası dolayısıyla Erzurum İstasyon Meydanı'nda düzenlenen mitingi öncesi halka seslendi.

Erzurumlulara "Kardeşlerim, Nene Hatun'un torunları, Dadaşlar" diye seslenen Ala, 30 mart seçimlerinde verdikleri desteğe teşekkür ederek, "Siz her zaman doğrunun yanında durdunuz. Her zaman doğru yerde durdunuz. Değerli kardeşlerim, muhalefet ise aynı seçimde 37 ilde barajın altında kaldı, bu sonucu siz gerçekleştirdiniz. Sizi yürekten kutluyorum. Ayrıca bu sonucu biz Erzurumlular olarak bütün tuzaklara, ihanetlere, darbelere, komplolara rağmen elde ettik. Siz ne yüce gönüle sahipsiniz" dedi.

Erzurum'un 30 Mart'ta tarih yazdığını vurgulayan Ala, muhalefete, Türkiye'nin istikrarına, kalkınmasına sürekli engel olmayı politika zanneden muhalefete ders verdiğini söyledi.

Muhalefetin bu ders sonucunda sandıktan çıkamayacağını anladığını belirten Ala, "Sandıktan çıkamayacağını anlayınca çatıdan girmeye çalışıyorlar. Statükocu müttefikleri panikledi. Çatıya aday indirdiler. Sandıktan, bu meydandan çıkamayacaklarını anladılar. Şimdi yeni bir formül buldular. Yüksek Seçim Kurulu'na '3 cumhurbaşkanı adayı var. Bu iki adayın adaylıkları yasaklansın, tek bizim adayımız kalsın' diyorlar. Bu da yeni formül. Başbakanımızın, parti başkanımızın cumhurbaşkanımız olmaması konusunda müttefiklerini imdada çağırıyorlar. Şimdi seçimleri yapmakla görevli kurumu engellemeye çalışıyorlar, işte muhalefetin hali de budur" diye konuştu.

Milli Mücadele döneminde Erzurum'da kongre yapıldığını anımsatan Ala, şunları kaydetti:

"Temmuz'da Erzurum'da Milli Mücadele kongresi yapıldı. Yine temmuzdayız yine Erzurum'dayız. Erzurum'da yeni bir mücadelenin startını veriyoruz. Hayırlı uğurlu olsun. Bu tarihin dönüm noktasıdır. Bu Dadaşların istediği liderin Türkiye Cumhuriyeti'nin başına geçmesi, devlet milletin bütünleşmesinin adı budur. Hayırlı uğurlu olsun. Artık devlet millet ayrımına son. Milletin adamı milletin lideri artık devletin başında, devletle millet iç içe. Bütün zulme karşı mazlumların yanında İslam dünyasının onurunu tazeleyen bir lideri Çankaya'ya inşallah uğurluyoruz. Allah hayırlı uğurlu etsin."

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen de tarihi bir gün yaşandığına dikkati çekerek, "Bugün inşallah 10 Ağustostaki Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanını ağırlamaya hazırlanıyoruz. İnanıyorum ki Erzurum, sayın başbakanımıza, sayın liderimize büyük bir destek verecek" şeklinde konuştu. - Erzurum

Kaynak: AA / Yerel

Recep Tayyip Erdoğan Nene Hatun Efkan Ala Erzurum Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title