Haberler

İçişleri Bakanı Aksu: Papa İçin Gerekeni Yaptık

İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, Papa 16'ncı Benedikt'in Türkiye'yi Ziyareti Sırasında Güvenlik Konusunda Gerekeni Yaptıklarını Söyledi. Mersin Gezisinin İkinci Gününde, İnşaatı Devam Eden Emniyet Müdürlüğü, Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü ve Özel Harekat Şube Müdürlüğü Yeni Hizmet Binalarında İncelemelerde Bulunan Bakan Aksu, Binaların Tamamlanması İçin 2.4 Milyon YTL Ödenek Çıkardıklarını Açıklad...

İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, Papa 16`ncı Benedikt`in Türkiye`yi ziyareti sırasında güvenlik konusunda gerekeni yaptıklarını söyledi.

Mersin gezisinin ikinci gününde, inşaatı devam eden Emniyet Müdürlüğü, Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü ve Özel Harekat Şube Müdürlüğü yeni hizmet binalarında incelemelerde bulunan Bakan Aksu, binaların tamamlanması için 2.4 milyon YTL ödenek çıkardıklarını açıkladı.

Aksu, ayrıca sel felaketinden zarar görenler için Mersin`e daha önce 667 bin YTL, dün de 3 milyon 648 bin YTL gönderildiğini, tarım kesiminden zarar görenlerin vergi, kredi borçlarının ertelenmesi yönünde Bakanlar Kurulu kararı çıktığını bildirdi.

Bir gazetecinin Papa 16`ncı Benedikt`in Türkiye ziyareti sırasında alınan olağanüstü güvenlik önlemlerini hatırlatması üzerine Aksu, ``Papa`nın ziyaretinde güvenlik konusunda gerekenleri yaptık`` yanıtını verdi.

Aksu, bakanlığının 10.7 milyon YTL olarak belirlenen 2007 bütçesiyle ilgili görüşünün sorulması üzerine de, ``Bakanlığımızın bütçesiyle en iyi hizmeti veriyoruz. Güzel hizmetler yapacağız. Halkımızın huzur ve güvenliğini sağlamak, ülke genelinde asayişi temin etmek üzere güvenlik kuvvetlerimiz, meclisimizin verdiği bu güçle gereğini en iyi şekilde yerine getirme gayreti içinde olacaktır`` açıklamasını yaptı.

Çevik Kuvvet`in yeni binasına taşınmasından sonra halen kullandığı binada Polis Meslek Yüksek Okulu açılması yönünde istekler olduğunu hatırlatan Aksu, ``Şu an tek başıma karar veremem. Ankara`da bu konuda görüşümü bildiririm, ve bu konuyla ilgili arkadaşlar ihtiyaç halinde gelir buraları görür ve ona göre karar verirler. Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü binasının Polis Meslek Yüksekokulu veya polis eğitim birimi olarak kullanılması için kentteki yetkililer teklifte bulundu. Bu konuda gerekli inceleme yapmak üzere Emniyet Genel Müdürlüğü`nden bir heyet göndereceğiz. Uygun görülmesi halinde Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü`nü Meslek Yüksekokulu`na veya polis eğitim birimine dönüştürebiliriz`` diye konuştu.

Aksu, daha sonra Vali Hüseyin Aksoy`la birlikte Büyükşehir Belediyesi Macit Özcan Spor Tesisleri`ni gezdi. Tesisler hakkında bilgi veren CHP`li Belediye Başkanı Macit Özcan, Bakan Aksu`dan, Beşiktaş yönetiminde bulunan oğlu Murat Aksu`ya takımı bu tesislere getirebileceğini iletmesini istedi. Tesisi çok beğendiğini kaydeden Aksu, Başkan Özcan`a teşekkür etti.

Aksu, helikopterle, bir ay önce selden etkilediği Erdemli İlçesi`ne bağlı Kızkalesi Beldesi`ne geçti.

Mustafa İNSAN- Tayfun TUNA/MERSİN, (DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title