Haberler

İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, Malatya'daki Saldırıyı Değerlendirdi

İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, Malatya'da Bir Yayınevine Yapılan Saldırıda 3 Kişinin Hayatını Kaybettiğini, Olayla İlgili 5 Zanlının Yakalandığını Açıkladı.

İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, Malatya'da bir yayınevine yapılan saldırıda 3 kişinin hayatını kaybettiğini, olayla ilgili 5 zanlının yakalandığını açıkladı.

Saldırıyı nefretle kınadığını vurgulayan Aksu, "Bu vahim olay birlik ve beraberliğimize, ülkede tesis edilmiş olan güven, huzur, istikrar ve hoşgörü ortamına vurulmak istenen bir darbe olarak görüyorum. Herkes bilmelidir ki şiddet ve terörle bir yere varmak isteyenler hep hüsrana uğramışlardır. Yine hüsrana uğrayacaklardır" dedi.

AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısına katılan İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, toplantının ardından Malatya'da bir yayınevine yapılan saldırıya ilişkin açıklama yaptı. Aksu, sözlerine bugün hayatını kaybeden TBMM Başkanı Vekili Ali Dinçer'in ailesine ve CHP'ye başsağlığı dileyerek başladı.

Malatya'da meydana gelen olaydan büyük üzüntü duyduğunu kaydeden Aksu, "Bu vahşetin sebebi ne olursa olsun nefretle kınıyorum. Bu vahim olay birlik ve beraberliğimize, ülkede tesis edilmiş olan güven, huzur, istikrar ve hoşgörü ortamına vurulmak istenen bir darbe olarak görüyorum. Bu eylemi gerçekleştirenleri bir kez daha huzurunuzda nefretle lanetliyor, şiddetle kınıyorum. Herkes bilmelidir ki şiddet ve terörle bir yere varmak isteyenler hep hüsrana uğramışlardır. Yine hüsrana uğrayacaklardır" diye konuştu.

Malatya'dan kendilerine ulaşan bilgileri aktaran Bakan Aksu, olayın 13.20-13.30 civarında Zirve Yayıncılık'ta vuku bulduğunu bildirdi. Olayın bildirilmesi üzerine, olay yerine çok yakın bulunan güvenlik güçlerinin olaya derhal müdahale ettiğini belirten Aksu, güvenlik güçlerinin olay yerinde 4 zanlıyı suç aletleriyle birlikte yakaladıklarını, kaçmak isteyen ve balkondan atlayarak bacağı kırılan diğer bir kişinin de zanlı olduğunun anlaşıldığını açıkladı. Aksu, balkondan atlayan yaralının da hastaneye kaldırıldığını ve tedavisinin sürdüğünü söyledi. Bakan Aksu, olay yerinde 2 kişinin hayatının kaybettiğini, üçüncü kişinin de ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldığını ancak ameliyata ve tüm müdahalelere rağmen üçüncü kişinin de hayatını kaybettiğini açıkladı. Olayda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına da başsağlığı dileyen Aksu, olay duyulur duyulmaz vali, cumhuriyet başsavcısı, il emniyet müdürü ve ilgili bütün birimlerin olay yerinde olduğunu hatırlattı. Cumhuriyet Başsavcılığı'nın olayla ilgili soruşturma başlattığını anlatan Aksu, olayın bütün yönleriyle araştırıldığını, soruşturulduğunu ve incelendiğini kaydetti.

Aksu, zanlıların kimliğine ve ilk ifadelerine ilişkin sorular üzerine, "Adli bir olay. Bizzat soruşturmayı cumhuriyet başsavcılığı yapıyor. Hazırlık soruşturması gizlidir. Bazı bilgiler sizin öğrenmek istediğiniz konular, hem olayın selameti bakımından, sağlıklı, derinliğine bir araştırmanın yapılması bakımından hem hazırlık soruşturmasının gizliliği yönünden birtakım şeyleri söyleyemeyeceğim. Bazı şeyleri cumhuriyet başsavcılığı açıklar" karşılığını verdi. Şimdilik bu kadar açıklama yapacağını belirten Aksu, savcının gerekli soruşturmayı yürüttüğünü ve harıl harıl ifade aldığını kaydetti.

(DA-ÖK-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title