Haberler

İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu : Her Şehit, Yüreğimize Düşmüş Bir Ateştir

İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, ''her Şehit Olan Asker, Milletimizin Yüreğine Düşmüş Bir Ateştir. Onlar, Kutsal Görevlerini Yerine Getirirken, Bu Ülkeyi Vatan Yapan Ecdatlarının Görevlerini Devam Ettirirken, Bu Ülkeye Hizmet Ederken, Hayatlarını Feda Ettiler, Onlara Çok Şey Borçluyuz'' Dedi.

İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, ``Her şehit olan asker, milletimizin yüreğine düşmüş bir ateştir. Onlar, kutsal görevlerini yerine getirirken, bu ülkeyi vatan yapan ecdatlarının görevlerini devam ettirirken, bu ülkeye hizmet ederken, hayatlarını feda ettiler, onlara çok şey borçluyuz`` dedi.

İçişleri Bakanı Abdulkadir Aksu, Mardin Midyat İlçesi`nde Matiat Oteli`nde Tarihi Kentler Birliği`nce düzenlenen `Uygarlıkların Buluştuğu Coğrafyada Yerel Kalkınma` toplantısına katıldı. Toplantıda bir konuşma yapan Bakan Aksu, tarihi ve kültürel dokuyu koruyarak gelecek kuşaklara taşımayı ilke edinen Tarihi Kentler Birliği Başkanı ve Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki`yi kutlayarak, tarihi ve kültürel değerlere sahip çıkılmasının, artık bütün insanların üzerinde ittifakla durdukları bir konu olduğunu belirtti.

Tarihini, kimliğini gelecek nesillere aktarmayan hiçbir milletin onurluca yaşama hakkına sahip olmadığını belirten Aksu, bu coğrafyanın yöneticileri olarak sorumluluklarından birinin de gelecek kuşakların emanetini kendilerine teslim etmek olduğunu söyledi.

Aksu, hükümeti tarafından gerçekleştirilen mahalli idareler reformu ile tarihi ve kültürel eserlerin korunmasının yerel yönetimlere görev olarak verildiğini, ayrıca, kültür ve tabiat varlıklarını koruma mevzuatında yapılan değişiklikle de emlak vergisinden kültür eserlerinin onarım ve restorasyonu için ilave kaynak sağlandığını kaydetti. Bakan Aksu, bu konudaki görev ve yetkilerin yerel yönetimlere aktarılması sonucu, hem yerel demokrasinin güçlendirileceğini, hem de tarihi ve kültürel değerlerin korunmasında, toplumsal sorumluluk ve bilincin yerleştirilmiş olacağını söyledi.

`ŞEHİTLER, YÜREĞİMİZE DÜŞMÜŞ ATEŞTİR`

Son günlerde bölücü terör örgütünün haince, kalleşçe pusularla ve uzaktan kumandalı mayınları patlatarak yaptığı, tek amacı huzuru sağlamak olan güvenlik güçlerine yönelik menfur saldırıların herkesi derinden üzdüğünü belirten Aksu, şöyle devam etti:

``Şehitlere Allah`tan rahmet, yakınlarına, silah arkadaşlarına ve aziz milletimize başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyorum. Her şehit olan asker milletimizin yüreğine düşmüş bir ateştir. Onlar, kutsal görevlerini yerine getirirken, bu ülkeyi vatan yapan ecdatlarının görevlerini devam ettirirken, bu ülkeye hizmet ederken, hayatlarını feda ettiler, onlara çok şey borçluyuz. Rahmetle yad ediyoruz.``

Aksu, terör ve şiddetle dünyanın hiçbir yerinde sonuca ulaşmanın mümkün olmadığını her konuşmasında ifade ettiğini belirterek, teröristlerin sonunun hep hüsran olduğunu, bunların da sonunun hüsran olacağını ve akıttıkları kanda boğulacaklarını belirtti. Aksu, ``Hainler bilmelidirler ki, bu saldırılar, ülkemizin bölünmez bütünlüğünü koruma konusundaki kararlılığımızdan bizi asla caydıramayacak, varlıklarını, vatanın varlığına feda eden güvenlik kuvvetlerimizi asla yıldıramayacak, milletimizin can ve mal güvenliğini sağlama konusundaki azmini de kıramayacaktır. Bu mücadelede hiç bir zaman teröre prim vermeyen her zaman güvenlik güçlerimizin yanında yer alan aziz vatandaşlarımızın ayrı bir yeri bulunmaktadır`` diye konuştu.

Aksu, Türkiye`nin tarihi geçmişinin, bu tür olayların tertipçilerinin ve maşalarının er veya geç güvenlik güçlerinden ve Türk adaletinden hak ettikleri cevabı aldıklarının örnekleri ile dolu olduğunu belirterek, Türk milletinin kardeşi kardeşe kırdıran, milli servetin büyük kısmının boş yere heba olmasına sebep olan terör illetinden çok çektiğini kaydetti.

Devletin, hükümetin, bakanlığının ve bütün güvenlik güçlerinin her zaman üzerinde hassasiyetle durduğu birinci öncelikli konunun terör olduğunu, başta terör ve bölücülükle mücadele olmak üzere her türlü suç ve suçlulukla mücadelede Türkiye Cumhuriyeti Devleti`nin bütün imkan ve kabiliyetlerinin seferber edilmekte olduğunu belirten Aksu, hükümet olarak, güvenlik güçlerinin özverili çalışmaları ve vatandaşların desteği ile terörle mücadele konusundaki kararlılığın devam edeceğini ve bundan da hiç kimsenin endişesi olmamasını istedi.

Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Kemal Nehrozoğlu da Tarihi Kentler Birliği toplantısının, doğduğu yerde yapılmasının kendisini heyecanlandırdığını söyledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 20 Nisan! Malatya deprem mi oldu? SON DAKİKA az önce Malatya'da deprem mi oldu, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 20 Nisan Malatya depremi! Ihlara Vadisi nerede? Ihlara Vadisi hangi şehirde, ilde? Ihlara Vadisine nasıl, nereden gidilir? Gaziosmanpaşa Belediyesi hangi parti? Gaziosmanpaşa Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı kaç kaç? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı bitti mi, ilk yarı mı, ikinci yarı mı? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı hangi kanalda, saat kaçta? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı şifreli mi, nereden izlenir? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı şifreli mi, nereden izlenir? 23 Nisanda noterler açık mı? 23 Nisanda noterler çalışıyor mu, kapalı mı olacak? 23 Nisan 2024 Salı günü noterler çalışıyor mu? Pazar günü noter açık mı? Pazar günü noterler saat kaça kadar açık? 2024 noter mesai saatleri! Bu akşam hangi diziler var? 20 Nisan TV yayın akışı! Bugün TV'de hangi dizi ve filmler var? 1 MAYIS OKULLAR TATİL Mİ 2024: 1 Mayıs'ta okullar tatil edilecek mi, resmi tatil mi? Diyarbakır'da belediye meclis salonunda Türk bayrağı kaldırıldı mı? 23 Nisan hastaneler tatil mi? 23 Nisan hastaneler açık mı, çalışıyor mu? İzzet Yıldızhan evli mi? İzzet Yıldızhan'ın eşi kim? Cumartesi günü eczaneler açık mı? Eczaneler Cumartesi günü saat kaça kadar açık? 20 Nisan 2024 Eczane çalışma saatleri!
title