Haberler

'İçimizdeki Kahramanlar' Marmaris'te

MUĞLA'nın Marmaris İlçesi'nde, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın 'Tecrübe Konuşuyor İçimizdeki Kahramanlar' projesi kapsamında 15 Temmuz gecesinin simge isimleri, o gece Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kaldığı, darbeci askerlerin saldırısına uğrayan otelde düzenlenen etkinlikte bir araya geldi.

MUĞLA'nın Marmaris İlçesi'nde, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın 'Tecrübe Konuşuyor İçimizdeki Kahramanlar' projesi kapsamında 15 Temmuz gecesinin simge isimleri, o gece Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kaldığı, darbeci askerlerin saldırısına uğrayan otelde düzenlenen etkinlikte bir araya geldi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın 'Tecrübe Konuşuyor İçimizdeki Kahramanlar' projesi kapsamında darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz gecesinin simge isimlerinden Abdullah İrgin, Yaşar Yaldız, İsmet Doğan ve Rukiye Dağ Marmarisliler ile bir araya geldi. Darbeci askerlerin saldırdığı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın o gece kaldığı Turban Otel'de düzenlenen etkinliğin moderatörlüğünü oyuncu İsmail Hakkı yaptı. Program, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Veysel Çelikdemir'in '15 Temmuz' temalı kum sanatı gösterisi salondakilerden büyük alkış aldı. Programın açılış konuşmasını yapan Muğla Valisi Amir Çiçek, Marmaris'in 15 Temmuz'da büyük rol oynadığını ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı korumak için canla başla çalıştığını ifade etti. Vali Çiçek, "Bu gece konuşurken hüzünlenebilirim. Ama hüznümün nedeni sizin sandığınız değil. Bu vatan böylesine güçlenirken, bu kadar şehit veriyor ve içimizden hainler çıkıyor. Hüznüm bundandır. Cumhurbaşkanımızın tatil yaptığı bu otelin bir villasında bulunduğu o anda hainler buraya bir kalkışmada bulunmaya çalışmış, devletin silahıyla, uçağıyla, helikopteriyle cumhurbaşkanımıza saldırmak istemişlerdir. Ancak Marmaris ve dolayısıyla Muğla halkı buna müsaade etmemiştir" dedi.

'ÖNEMLİ OLAN ÖLMEK YA DA KALMAK DEĞİL'

15 Temmuz gecesi tek başına Çankaya'da tankların önüne yatan Yaşar Yaldız ise, Başbakan Binali Yıldırım'ın televizyondaki konuşmasını dinledikten sonra Ankara'ya 90 kilometre mesafede Kırıkkale'deki evinden kalkarak Başbakanlık konutu önüne gittiğini söyledi. Yaldız, "Evde oturuyordum. Televizyondan boğaz köprüsünün kapatıldığını öğrendim. Bu sırada Başbakanımız bu bir kalkışmadır diye açıklama yaptı. Hemen kendi özel aracımla 90 kilometrelik yolu 25 dakikada alarak Cumhurbaşkanlığı konutu önüne gittim. Gittiğimde kimse yoktu. Sanırım biraz hızlı gitmişim. Önemli değildi. Evden getirdiğim bayrakla zırhlı araçların önünde durdum. Önemli olan ölmek ya da kalmak değil, araçları birileri gelene kadar 1-2 dakika yavaşlatabilmekti" dedi.

'O GECE KÖKÜNÜ KAZIMAYI DÜŞÜNDÜKLERİ BİZLERMİŞİZ'

Darbe girişimi gecesi eşini kaybeden Rukiye Dağ da o tarihte İstanbul'a yeni taşındıklarını ve halen ev yerleştirme telaşında olduklarını belirterek, "Boğaz köprüsünün kapalı olduğunu görünce, PKK terörünü bitirmek için bir şeyler yapılıyor sandım. PKK'nın kökünü kazıyacaklar diye eşimle birlikte düşünmüştük, meğer o gece kökünü kazımayı düşündükleri bizlermişiz" diye konuştu. - Muğla

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Amir Çiçek Marmaris Muğla Politika Güncel Haberler

title