Haberler

İç Tüzük Toplantısında Uzlaşı Çıkmadı (5)

TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın grup başkanvekilleriyle yaptığı iç tüzük toplantısında uzlaşı çıkmadı. Kahraman, "Ortak bir araya gelelim komisyon kuralım, düşüncesi yok. Bir mecburiyetimiz var. Mevcut anayasamız var. Hayırlı olsun diyelim. Bundan sonrasında siyasi partilerimiz kendi içlerinde katkı yapar" dedi.

Meclis Başkanı Kahraman, iç tüzüğün anayasa değişikliğiyle uyumlu hale getirilmesi için Meclis'te grubu bulunan siyasi partilerin grup başkanvekilleriyle makamında bir araya geldi. Kahraman'ın başkanlığındaki iç tüzük toplantısına AK Parti, CHP, HDP ve MHP'den Mustafa Elitaş, Levent Gök, Filiz Kerestecioğlu ve Erkan Akçay katıldı.

FİLİZ KERESTECİOĞLU: İÇ TÜZÜK DEĞİŞİKLİĞİNİN GÖRÜŞÜLMESİ FANTEZİ HDP Grup Başkanvekili Kerestecioğlu, HDP'nin Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın cezaevinde olduğunu anımsatarak, şunları söyledi:

"Bizim grup başkanımız Sayın Selahattin Demirtaş cezaevinde. Güven çok önemli bir uyumdur gerçekten. Bizde bunu yaşamak isterdik. ve hala da bundan umudumuzu kesmiş değiliz. Uyum da güzel bir şeydir. Gerçekten uyum yada bazı değişiklikleri ortak yapmak arzu edilen bir şeydir. Maalesef son dönemde yokmuş gibi hissediyoruz. İç tüzüğün şu anda bu şartlarda değişikliğinin konuşulmasını bir fantezi olarak değerlendiriyoruz. Şu anda yaşadığımız şey ciddi bir hak gaspıdır. İç tüzüğü konuşabilecek bir durumda değiliz bu aşamada"

LEVENT GÖK: RIZAMIZ YOK CHP Grup Başkanvekili Gök, 16 Nisan referandum sonuçlarının meşru olmadığını savunarak, KHK ve OHAL sürecine değindi. Gök, "Meclisin yapması gereken kanunları iktidar partisi kararnamelerle çözmeye çalıştı. OHAL sürüyor ve sizin bir Meclis Başkanı olarak normalleşme için bir çaba içinde olmadığınızı da görüyoruz. Daha da kutuplaşan ayrışan bir Türkiye'yi yaşadık. Parlamento uzun süredir işlevsiz kılınıyor. İçtüzüğün anayasa değişikliğine uyumlu hale getirilmesine rızamız yoktur. Anayasa değişikliği çerçevesinde bizlere dayatılacak olan iç tüzük çalışmalarına rıza göstermediğimizi belirtmek isteriz, rızamız yoktur. Saltanatla gelen Abdulhamit zamanında gensoru vardı, ama şimdi kaldırıyorsunuz" diye konuştu.

KARŞILIKLI POLEMİK YAŞANDI

AK Parti Grup Başkanvekili Elitaş ise CHP ve HDP'nin tutumunu eleştirdi. Bunun üzerine HDP'li Kerestecioğlu ve CHP'li Gök konuşmak isteyince MHP'li Akçay, toplantının Genel Kurul ile karıştırılmamasını, sataşma olamayacağını ve polemiğe girilmemesi gerektiğini söyledi. Meclis Başkanı Kahraman, iç tüzük toplantısına katılmayan siyasi parti liderlerinin mektup gönderdiğini belirtirken, araya giren HDP'li Kerestecioğlu, "Sayın Demirtaş'ın mektubu yok" dedi. Bunun üzerine Kahraman, "Bir insan mevzuat gereği burada bulunamıyorsa yapacak bir şey yoktur" diye karşılık verdi.

İSMAİL KAHRAMAN: KOMSİYON KURALIM DÜŞÜNCESİ YOK

Grup Başkanvekillerinin konuşmasının ardından Meclis Başkanı Kahraman, şu değerlendirmede bulundu:

"Neden genel başkanları çağırmak istediğimi ifade etmek istedim. Siyasi partilerin talepleriyle birlikte yürüyeceğiz. Ortak bir araya gelelim komisyon kuralım düşüncesi yok. Bir mecburiyetimiz var. Mevcut anayasamız var. Bunu yerine getirmede elimizden geleni yapalım. CHP yada diğer siyasi partiler der ki 'Şunları şunları yapalım yada yapmayalım' Hayırlı olsun diyelim. Bundan sonra siyasi partilerimiz kendi içlerinde katkı yapar. Geleceğimiz güzeldir. Enseyi karartmayalım" - Ankara

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Halkların Demokratik Partisi Cumhuriyet Halk Partisi İsmail Kahraman Levent Gök Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title