Haberler

İç Güvenlik Paketi" Komisyonda

MHP'li Erdoğan: "Bulunduğu il ve ilçede AK Parti teşkilatlarıyla iyi geçinmeyen her asker artık bavulunu hazır etmeli" CHP'li Özcan: "Terörle müzakere ederken terörle mücadele için bu yasayı çıkarıyoruz derseniz kargalar bile güler"

MHP Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan, "İç Güvenlik Paketi"nde il jandarma komutanlarını İçişleri Bakanı'nın atamasının öngörüldüğünü belirterek, "Bulunduğu il ve ilçede AK Parti teşkilatlarıyla iyi geçinmeyen her asker artık bavulunu hazır etmeli" dedi.

Kamuoyunda "İç Güvenlik Paketi" olarak bilinen Polis Vazife ve Selahiyet Kanunu, Jandarma Teşkilat Görev ve Yetkileri Kanunu, Nüfus Hizmetleri Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nın geneli üzerindeki görüşmeler TBMM İçişleri Komisyonu'nda devam ediyor.

MHP Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan, AK Parti'nin özgürlük vaadiyle iktidara geldiğini ancak tasarının Anayasal özgürlükleri ortadan kaldırdığını savundu.

Düzenlemeyle çok sayıda emniyet müdürünün emekli edileceğini, öğrencilerin Polis Koleji ve Güvenlik Bilimleri Akademisi'nden ilişiklerinin kesileceğini anlatan Erdoğan, "Anayasa Mahkemesi düzenlemeyi iptal etse bile hükmü yok. Anayasa Mahkemesinin kararlarının geriye yürümezliğinden iktidar sürekli istifade ediyor" diye konuştu.

Erdoğan, il jandarma komutanlarını İçişleri Bakanı'nın atamasının öngörüldüğünü belirterek, "Bulunduğu il ve ilçede AK Parti teşkilatlarıyla iyi geçinmeyen her asker artık bavulunu hazır etmeli" dedi.

"Tasarı Türkiye'yi çok geriye götürecek"

MHP Osmaniye Milletvekili Hasan Hüseyin Türkoğlu, tasarının Türkiye'yi temel hak ve özgürlükler açısından çok geriye götüreceğini savundu.

Tasarının kamu düzenini sağlamak için getirildiğinin söylenmemesini isteyen Türkoğlu, "Tasarıyı, 'yolsuzluk ve rüşvetle ilgili toplumdan yükselecek itirazları sindirmek için; bölücülerin olduğu ortamda hükümet tarafından verilen müsaadeye itiraz edenleri susturmak ve sindirmek için çıkarıyoruz' deyin" dedi.

Hükümetin uygulamalarını beğenmeyen ve eleştirenlerin "darbeci" olarak nitelenmesini kabul etmediklerini vurgulayan Türkoğlu, "Biz hükümeti eleştiriyoruz, darbeci değiliz. Bu ifadeyi kabul etmiyoruz. Darbenin karşısındayız. 27 Nisan bildirisine imza atan paşaya madalya verenler bu tasarının arkasında" diye konuştu.

Paralel yapıyla mücadeleyi de eleştiren Türkoğlu, geçmişte hükümetin Gülen Cemaatiyle işbirliği yaptığını söyledi. Türkoğlu, "Bu durumda hükümetin yaptığı en azından yardım ve yataklıktır. Hükümet kurtlarla beraber olmuş sürüye saldırmış, şimdi çobanla beraber olmuş ağlıyor" dedi.

"10 numara polis devleti dedirtecek"

CHP İstanbul Milletvekili Celal Dinçer ise hukukun üstünlüğü varsa gösteri yapanları anlamak gerektiğini söyledi.

Kamu düzeni gerekçesiyle getirilen tasarıda, faşist rejimlerde görülebilecek düzenlemeler yer aldığını savunan Dinçer, "İnsanlar hoşunuza gitmiyor diye şiddet uyguluyorsanız 'demokratım' demenizin hiçbir anlamı olmayacak. Paket yasalaşırsa iktidara muhalefet etmeye kalkan herkes ağır cezalara muhatap olabilecek" dedi.

Tasarının bazı temel hakları güvenceye alan Anayasa'ya aykırı olduğunu öne süren Dinçer, "Tasarıda '10 numara polis devleti' dedirtecek değişiklikler var. Protesto eylemleri tutuklama nedeni oluyor. Hükümeti rahatsız eden her toplu gösteriye katılanlar tutuklanabilecek" dedi.

Dinçer, iktidarın tümüyle nüfuz edeceği yeni jandarma ve sahil güvenlik kadroları oluşturulacağını da savunarak, bu güvenlik güçlerinin meslek gerekleri yerine siyasi davranış eğilimine gireceğini, teşkilatlarda bölünmeler meydana geleceğini iddia etti.

Polis müdürlerinin bir an evvel tasfiye edileceğini de belirten Dinçer, bundan sonra sınavla amir atanacak olmasının hakkaniyete sığmadığını ifade etti.

Hükümetin çiftçiyi, memuru, esnafı, emekliyi defterden sildiğini ifade eden Dinçer, "Bundan sonra hakkını arayan milyonlar susturulmak isteniyor. Yapılan zorbalıktır, halkı yok sayan ortaçağ zihniyetine götürmek isteyen zihniyettir" diye konuştu.

"Neden rahatsız değilsiniz?"

CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan da tasarının özgürlükleri ciddi anlamda kısıtladığını ifade ederek, iktidar milletvekillerine "Neden bu tasarıdan rahatsız değilsiniz? İnsanımızı teba olarak gördüğünüz için mi?" diye seslendi.

İktidarın doğu ve güneydoğudaki paralel yapıyla mücadele etmesi gerektiğini dile getiren Özcan, "Terörle müzakere ederken terörle mücadele için bu yasayı çıkarıyoruz derseniz kargalar bile güler" dedi.

Kolluk güçlerine aşırı yetki verildiğini anlatan Özcan, "Gezi eylemlerindekiler sokağa çıkarsa ve yüzünü kapatırsa derdest edeceksiniz, terör örgütü yandaşları kapatırsa onlara dokunmayacaksınız" diye konuştu.

Özcan, valilere adli yetki verilmesinin de telafisi imkansız sonuçlar doğurabileceğini söyledi. - TBMM

Kaynak: AA / Politika

Mehmet Erdoğan Celal Dinçer Tanju Özcan Ak Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500

Yorumlar (5)

Adalet istiyoruzmobilWeb@haberler.com:

Adalet istiyoruz polis akademisindeki çocuklarımızın kanlarının kaybolmamasını istiyoruz

5
0
yanıtYanıtla
m.akman:

bu haberde vekillerin birbirleri ile atışması var yasanın neler getirdiği hiç yazılmamış, yasa neler getiriyor, kolej akademi kapatılacakmı bu öğrencilerin durumu ne olacak hiç konu edilmiyor

5
0
yanıtYanıtla
gülden:

polis akedemisi öğrencilerinin suçu ne çocuklarımızın günahı ne 8 yıl gurbet elde okuttuk çocuklarımızı tam mezun olacak derken böyle birşey çıkıyor ortayahak ve hukuk nerde acaba sorun ne ise orası çözülsün gençlerin çocuklarımızın hayatı karartılarak yapılmasın vicdan birazcık vizdan evlere ateş düşürdünüz evimiz cenaze evine döndü yazıkya çok yazıkk

4
0
yanıtYanıtla
babamobilWeb@haberler.com:

Polis Akademisi öğrencilerinin ne suçu var ki ...Ama bu öğrencilerin hakkı ödenmez ne bu dünyada ne öteki dünyada. ..

1
1
yanıtYanıtla
AnnemobilWeb@haberler.com:

Biz bu polis akademisindeki Çocuklarımızı o kadar kolaymı okutup bu günlere getirdki bu kadar kolay harcanabilir bu çocukların vebalinden hiçmi korkuyorsunuz komisyondaki mv. Sesleniyorum elinizi vicdanınıza koyun birazcık Allah korkusu varsa o imzayı atmazsınız biz aileler ne durumdayız Hiçmi düşünüyorsunuz .

2
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title