Haberler

İç borçlanma stratejisi (2)

Güncelleme:

Hazine ve Maliye Bakanlığı, şubatta 45,4 milyar lira, martta 31,2 milyar lira, nisanda 43 milyar lira iç borçlanmaya gidecek.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, şubatta 45,4 milyar lira, martta 31,2 milyar lira, nisanda 43 milyar lira iç borçlanmaya gidecek.

Bakanlığın şubat-nisan 2021 dönemi iç borçlanma stratejisinde, şubat ayında 45 milyar liralık iç borç servisine karşılık 45,4 milyar liralık, martta 30,2 milyar liralık iç borç servisine karşılık 31,2 milyar liralık, nisanda da 36,7 milyar liralık iç borç servisine karşılık 43 milyar liralık iç borçlanma yapılması öngörülüyor.

Şubat ayındaki iç borçlanmanın 28,3 milyar lirasının piyasadan, 16 milyar lirasının doğrudan satışlardan, 1,1 milyar lirasının kamuya satışlardan, mart iç borçlanmasının 30 milyar lirasının piyasadan, 1,3 milyar lirasının ise kamuya satışlardan, nisan iç borçlanmasının 37 milyar lirasının piyasadan, 3 milyar lirasının doğrudan satışlardan, 3,1 milyar lirasının da kamuya satışlardan oluşması bekleniyor.

Söz konusu dönemde dış borçlanmaya gidilmeyecek.

Bu dönemde 22 tahvil ihalesi düzenlenecek, 4 kira sertifikasının doğrudan satışı gerçekleştirilecek.

Ayrıca şubat ayında 2 tahvil değişim ihalesi yapılacak.

Şubatta 50,4 milyar liralık, martta 64,5 milyar liralık, nisanda da 41,5 milyar liralık ödeme yapılacak. Bu ödemelerin 44,6 milyar lirası dış borç servisinden oluşacak.

İç borçlanma stratejisi bülteninde,"Bakanlığımız, para politikasıyla uyumlu bir borçlanma stratejisi yürütmekte olup, borç stokunun yapısını iyileştirme amacıyla yurt içinde ihraç edilen döviz cinsi senetlerin stok tutarını piyasa şartlarını dikkate alarak azaltacaktır. Bu kapsamda, ocak ayında itfası gelen döviz cinsi senet karşılığında yurt içinde bir borçlanma yapılmamıştır. Bununla birlikte; şubat ayında vadesi gelen döviz ve altın cinsi senet itfalarına karşı şubat ayında yurt içi piyasada döviz ve altın cinsi senet ihraçları yapılacaktır." açıklamasına yer verildi.

(Bitti)

Kaynak: AA / Ekonomi

Maliye Bakanlığı Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title