Haberler

İbrahim Öztek'ten, Cemil Taşçıoğlu için 'Görev Şehidi' önerisi

Üsküdar Üniversitesi Tıbbi Patoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İbrahim Öztek, korona virüs sebebiyle hayatını kaybeden İstanbul Çapa Tıp Fakültesi Dahiliye Profesörü Cemil Taşçıoğlu'nun 'Görev Şehidi' sayılması önerisinde bulundu.

Üsküdar Üniversitesi Tıbbi Patoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İbrahim Öztek, korona virüs sebebiyle hayatını kaybeden İstanbul Çapa Tıp Fakültesi Dahiliye Profesörü Cemil Taşçıoğlu'nun 'Görev Şehidi' sayılması önerisinde bulundu.

Tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüs salgını, bu süreçte ön planda olan sağlık çalışanlarını da fazlasıyla tehdit ediyor. Türkiye'de de ilk korona virüs vakalarına bakan ve daha sonrasında testi pozitif çıkan İstanbul Çapa Tıp Fakültesi Dahiliye Profesörü Cemil Taşçıoğlu, geçtiğimiz günlerde hayatını kaybetmişti.

Ayrıca Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Patoloji Anabilim Dali eski Öğretim Üyesi Prof. Dr. Feriha Öz, ve Prof. Dr. Fevzi Aksoy da aynı sebeple hayata veda eden isimler olarak dikkat çekiyor.

İbrahim Öztek'ten, 'Görev Şehidi' önerisi

Üsküdar Üniversitesi Tıbbi Patoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İbrahim Öztek, görevi başında korona virüse yakalanarak yaşamını yitiren Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu'nun, 'Görev Şehidi' sayılması önerisini yaptı. Öztek, "Yerleri zor doldurulacak değerli hocalarımıza Allah'tan rahmet, kederli ailesine ve sevenlerine sabırlar diliyorum. 2018 yılında bir devlet hastanesinde görevliyken ambulansın kaza yapması sonucunda hayatını kaybeden bir personel Sağlık Bakanlığı tarafından görev şehidi kabul edilmiş ve belgelenmiştir.

Korona salgını ile milletçe bir savaş veriliyor. Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu ise bu savaşın mücahitlerindendir. Kendisini adadığı insanlık adına savaşın içinde canından olmuştur. O bir görev şehidi değil de nedir? Bu amansız savaşta onun yolundan gidecek daha birçok doktor, hemşire, hasta bakıcı olacaktır. Onlara bu onur çok görülmemelidir" ifadelerini kullandı.

(İHA)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Çapa Tıp Fakültesi İstanbul Haberler

Bakmadan Geçme

Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? İrfan Karaca kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı İrfan Karaca kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title