Haberler

İbrahim Kutluay İTÜ'de

Türk Basketbolunun En Önemli İsimlerinden Biri Olan İbrahim Kutluay ,hotel Les Ottomans'da Düzenlenen Törenle Kendisini1 Yıllığına İTÜ'lü Yapan İmzayı Attı.

Türk Basketbolunun en önemli isimlerinden biri olan İbrahim Kutluay ,Hotel Les Ottomans'da düzenlenen törenle kendisini1 yıllığına İTÜ'lü yapan imzayı attı.

Kutluay, basketbol oynamaya devam etme şansını kendisine veren İTÜ'ye teşekkür ederken amaçlarının TB2L'de yer alan basketbolun efsanevi takımlarından birini BEKO Basketbol Ligi'ne yükseltmek olduğunu söyledi. Başarılı oyuncu henüz basketbolu bırakmayı düşünmedeğini ayrıca kendisine Fenerbahçe Ülker'den yöneticilik veya antrenörlük teklifinin gelmediğini de sözlerine ekledi.

Fenerbahçe'nin alt yapısından yetişen ve Efes Pilsen, Ülkerspor gibi önemli kulüplerde forma giyen Kutluay, Yunanistan'ın AEK, PAOK ve Panathinaikos takımlarında da önemli başarılara imza attı. Kariyerinde 2002 yılı Avrupa şampiyonluğunu da yaşayan İbrahim, askerliğinin ardından yurda döndü. Bir çok takımla görüşmelerini sürdüren deneyimli oyuncu sonunda İTÜ ile anlaşmaya vardı.

İBRAHİM'İN KARİYERİ

Profesyonel kariyerine 1990-91 sezonunda Fenerbahçe forması altında başlayan İbrahim Kutluay, 9 sezonda Fenerbahçe'de 1 lig şampiyonluğu, 3 Cumhurbaşkanlığı Kupası kazandı.

1997,1998 ve 1999 yıllarında Avrupa All-Star kadrosuna seçilen İbrahim, 1999-2000 sezonunda Efes Pilsen'e transfer oldu ve Avrupa üçüncülüğü sevincini yaşadı. Tecrübeli oyuncu aynı sezon ligde “Yılın Yerli Oyuncusu” seçilirken, aynı zamanda “En Skorer Oyuncu” oldu. 2000-01 sezonunda Yunanistan'ın AEK takımına transfer olan İbrahim Kutluay, 2001-02 sezonunda ise Yunanistan bir başka takımı Panathinaikos ile sözleşme imzaladı. 2001 yılında Yunanistan'ın da “All Star” kadrosuna adını yazdıran İbrahim Kutluay, Türk ve Yunan ilişkilerine yaptığı katkıdan dolayı “Abdi İpekçi Dostluk ve Barış Ödülü”ne de layık görüldü. Panathinaikos ile Yunanistan Kupası'nı kaldıran tecrübeli oyuncu, Yunan liginde en iyi 5'e seçildi. 2002 yılında Yunanistan'da şampiyonluk ve Yunanistan Kupası sevincini yaşayan İbrahim Kutluay, ayrıca aynı yıl Panathinaikos'un Avrupa Ligi şampiyonluğunda büyük pay sahibi olurken, bu kupayı kazanan ilk Türk sporcusu unvanına da sahip oldu.

2003-04 sezonunda Ülkerspor ile anlaşarak yeniden Türkiye'ye dönen İbrahim, aynı yıl Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı kaldırdı. 2004 yazında ABD ile oynanan dostluk maçında gösterdiği performans ile NBA takımlarından Seattle Supersonics ile anlaşan İbrahim, NBA'de fazla oynama şansı bulamadı ve 2005 yılının Şubat ayında yeniden Yunanistan'ın Panathinaikos takımına döndü ve Yunanistan Kupası ile lig kupasını kazanan takımda yer aldı. 2005-06 sezonunda yeniden Ülkerspor'a imza atan İbrahim, burada lig şampiyonluğu ve Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı kazandı. 2006-07 sezonunda Ülker ile Fenerabahçe arasında yapılan sponsorluk anlaşması gereği kariyerinin başladığı Fenerbahçe'ye dönen tecrübeli oyuncu, aynı sezon lig şampiyonluğunu kazandı ve “Beko All Star” kadrosuna seçildi. 2007-08 sezonuna Fenerbahçe Ülker'de başlayan İbrahim, daha sonra Yunanistan'ın PAOK Selanik takımına transfer oldu.

İbrahim Kutluay, ayrıca 1990 yılından beri tüm kategorilerde toplam 257 kez milli formayı giydi. 2001 yılında “12 Dev Adam”ın gümüş madalya kazandığı Avrupa Şampiyonası'nda en iyi 5'e seçilen İbrahim, Japonya'da yapılan 2006 Dünya Şampiyonası'nda milli takımı elde ettiği altıncılıkta da önemli rol oynadı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title