Haberler

İbrahim Kalın: (Türkiye - Rusya İlişkileri) Özür, Tazminat Gibi Bir Durum Söz Konusu Değil (2)

"incirlik ÜSSÜ TALEBİ ŞU ANDA ASKIDA"Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, İsrail ile görüşmelerin Feridun Sinirlioğlu ile devam edeceğini belirtti.

"incirlik ÜSSÜ TALEBİ ŞU ANDA ASKIDA"

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, İsrail ile görüşmelerin Feridun Sinirlioğlu ile devam edeceğini belirtti. Alman Parlamentosu'nun 1915 kararına ilişkin Kalın, "İşlemediğimiz bir cinayetten dolayı neden suçlu ilan ediyoruz. Sessiz kalmamız kabul etmemiz mümkün değil. Tarihi gerçeklere aykırı. Kararın böyle bir zamanda parlamentoya gelmesi, sayın Merkel'i zor duruma düşürmek için geldi gibi. İncirlik Üssü talebi şu anda askıda" dedi.

"GEZİ PARKI İÇİN REFERANDUM GİBİ FARKLI ALTERNATİFLER VAR DEĞERLENDİRİLEBİLİR"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı Gezi Parkı projesi ve açıklamalarını değerlendirmesi istenen Kalın, "Açıklama, tartışmaya davet çağrısı gibi. Yeniden sokaklara dökmek istiyorlar tepkisini de biz anlamıyoruz. İç savaş isteniyormuş da … şehitleri unuttur, gündemi değiştirirmiş gibi açıklamalar … Referandum gibi farklı alternatifler var değerlendirilebilir" diye konuştu.

(YENİ ANAYASA VE BAŞKANLIK SİSTEMİ) REFERANDUM İSABETLİ OLUR

Yeni anayasa ve başkanlık sitemine ilişkin Kalın, "Benim şahsi kanaatim referanduma götürülmesi toplumsal meşruiyeti açısından daha isabetli olur" dedi. Kalın, 'Baskın seçim' iddialarını ise 'spekülatif' olduğunu da söyledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Feridun Sinirlioğlu İncirlik İsrail Politika Haberler

title