Haberler

İbradı'da Tarihi Konağa Zarar Verildiği İddiası

AK Parti İbradı İlçe Başkanı Sedat Emin Güzel, ilçedeki kültür varlığı tescilli tarihi yapının duvarına, yürütülen altyapı çalışmaları sırasında zarar verildiği iddialarının gerçeği yansıtmadığını söyledi.

AK Parti İbradı İlçe Başkanı Sedat Emin Güzel, ilçedeki kültür varlığı tescilli tarihi yapının duvarına, yürütülen altyapı çalışmaları sırasında zarar verildiği iddialarının gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Güzel, bazı yazılı ve görsel basın organlarında "Kültür varlığı tescilli konağın temeline kepçeli müdahale" başlıklı haberlerle ilgili basın toplantısı düzenledi.

Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesinden bir öğretim üyesinin sosyal medya hesabından paylaştığı gibi tarihi yapıya kesinlikle zarar verilmediğini belirten Güzel, şunları kaydetti:

"Tarihi yapının metrelerce uzağında bulunan bahçe duvarına yakın bir yere elektrik panosu yerleştirilmek istenilmiştir. İbradı ilçesinde uzun yıllardır elektrik şebekesinin yeraltına alınması için uğraşılıyordu. Dışişleri Bakanımız Sayın Mevlüt Çavuşoğlu'nun çabaları ile elektrik hatların yeraltına alınması talimatı verildi ve ödenek ayrıldı. Yüklenici firma işe başladı. Anıtlar Kuruluna gerekli başvuru yapmıştı. İş hızlı bir şekilde ilerlerken, yazılı ve görsel basında çıkan haber üzerine ise çalışmalar durduruldu."

Güzel, söz konusu konak ile elektrik hattının altyapısının geçtiği yerin bir ilgisi bulunmadığını ama yapılacak çalışmayla konağın önündeki görüntü kirliliğinin ortadan kalkmış olacağını dile getirerek, şöyle konuştu:

"Hem konak daha iyi gözükecekti hem de kışın olumsuz havalarda kopan elektrik kablolarıyla ilgili yaşanan sıkıntı giderilecekti. Şu anda yüklenici firma şikayet üzerine inşaatı durdurmuş durumda. Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından eylül ayında yapılacak toplantıya kadar inşaat durduruldu."

Kaynak: AA / Güncel

Akdeniz Üniversitesi Ak Parti İbradı Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title