Haberler

Ibm Türk, Netron ve Yenibiriş İşbirliği

Ibm Türk, Netron Group ve Yenibiriş, Lotus İçin Uzman Yetiştirilmesine Yönelik İşbirliği Yaptı.

IBM Türk, Netron Group ve Yenibiriş, Lotus için uzman yetiştirilmesine yönelik işbirliği yaptı.

“Lotus Academy” adı verilen proje kapsamında, üniversite mezunlarına ya da son sınıf öğrencilerine, uluslararası yetkinlikte Lotus sertifikası kazandırılması hedefleniyor.

Lotus Academy'nin başvuruları 30 Haziran'a kadar www.yenibiris.com adresi üzerinden yapılabilecek.

Projenin tanıtımı amacıyla düzenlenen toplantıda konuşan Netron Group Genel Müdürü Bülent Tekmen, Lotus Academy projesiyle bilişim sektörü için gerçek anlamda değer yaratmayı hedeflediklerini söyledi.

Lotus Academy kapsamında sunulacak eğitimlerle, bireylerin kariyerlerini, kurumların ise iş süreç ve verimliliklerini daha ileriye götürmelerinin sağlanacağını anlatan Tekmen, projenin sektör adına çok yönlü değer yaratacağına dikkati çekti.

Netron Group'un sunacağı eğitimlerin yanı sıra Lotus Academy mezunlarına staj ve istihdam anlamında da destek vereceklerini belirten Tekmen, şunları kaydetti:

“Böylece mezunlarımız bilgi birikimlerini en doğru şekilde kullanabilecekleri alanlara yönlendirilmiş olacaklar. 8 bin 300 kurumsal müşterimiz ve 50 binin üzerinde mezunumuzla elde ettiğimiz birikimi, bu projeye kanalize edeceğiz. Netron Group olarak farklı alanlarda da işbirliği içerisinde olduğumuz IBM ve yenibiris.com gibi iki önemli markayla hayata geçirdiğimiz Lotus Academy'nin, uluslararası başarıya ulaşacak mezunlar yetiştireceğine inanıyorum.”

ÜCRETLER EĞİTİM TAMAMLANINCA

Tekmen, proje kapsamında 200 kişiye eğitim verilmesini planladıklarını, 100 saatlik programda Lotus Sistem Yöneticiliği ve Lotus programcılığı eğitimlerinin verileceğini, projenin 6 ay içinde tamamlanabileceğini söyledi.

Adaylar arasında mühendislik temeli olan, İngilizce bilen ve IT sektörü ile ilgili olanların öncelikle tercih edileceğini belirten Tekmen, yaklaşık 2 bin-2 bin 500 YTL olan eğitim ücretlerinin ise projenin tamamlanmasının ardından ödenebileceğini aktardı.

Tekmen, Netron Kariyer Gelişim ve Girişim Merkezi'nin, eğitimlerini başarıyla tamamlayan kursiyerleri staja alınmaları ya da istihdam edilmeleri amacıyla IBM'nin iş ortaklarına ya da müşterilerine yönlendireceğini belirtti.

“TALEP MÜŞTERİLERDEN GELDİ”

IBM Türk Yazılım Ürünleri Satış Müdürü Server Tanfer ise Lotus yazılımlarının dünya genelinde 60 bin farklı kurumda, 130 milyondan fazla kullanıcıya hitap ettiğini söyledi.

İş ortaklarının, Lotus üzerinde geliştirilmiş çözümleriyle sektöre katma değerli çözümler sunduğunu dile getiren Tanfer, “Başarılı projelerin temelinde insan olduğunu çok iyi biliyoruz. Bu nedenle Lotus Academy projesiyle, Türkiye pazarındaki büyümemizi destekleyecek sertifikalı Lotus profesyonellerinin yetiştirilmesini ve bilişim sektörüne donanımlı insan kaynağının sağlanmasını amaçlıyoruz” diye konuştu.

Tanfer, Lotus uzmanı talebinin müşterilerinden geldiğini belirtti.

Yenibiriş Genel Müdürü Deniz Ceylan Kılıçlıoğlu ise uzmanlaşma ve nitelikli eleman yetiştirilmesine verdikleri önem nedeniyle uzmanlaşmaya yönelik projeleri her zaman desteklediklerini söyledi.

Kılıçlıoğlu, projeye şimdiden 500 başvuru aldıklarını bildirdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Eğitim

Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title