Haberler

İBB Cemal Reşit Rey'de Dopdolu Bir Hafta

Güncelleme:

İBB Cemal Reşit Rey Konser Salonu bu hafta birbirinden renkli konserler ve görsel şovlarla İstanbullulara müzik ziyafeti sunuyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Kültür Müdürlüğü bünyesinde çalışmalarını sürdüren Cemal Reşit Rey Konser Salonu (CRR) bu hafta birbirinden değerli sanatçıları, orkestraları ve toplulukları konuk ederek İstanbullulara görsel ve işitsel bir müzik ziyafeti sunuyor.

Akdeniz ve Balkanlar'daki ülkelerin ve kültürlerin müzikal mirası üzerine yaptığı başarılı çalışmalarla tanınan Jordi Savall, "Bab-ı Ali İstanbul'un Sesleri" projesi kapsamında ülkemizin müziklerini yorumlamak üzere 16 Aralık Salı günü CRR'ye geliyor. Ünlü müzisyen Savall'ın yöneteceği Hesperion XXI topluluğu konserde, 1430-1750 yılları arasında Osmanlı döneminde ve topraklarında yaşamış bestecilerin eserlerine yer verecek.

Şef Taşkın Savaş yönetimindeki CRR Türk Müziği Topluluğu, Hafız Kâni Karaca anısına düzenlenen "Gönül Gözü" programıyla 17 Aralık Çarşamba günü İBB Cemal Reşit Rey Konser Salonu'na konuk oluyor. Topluluk konserde on yıl önce aramızdan ayrılan Kâni Karaca'nın Hicaz ve Uşşak makamlarında ilâhi formundaki eserleri ile Türk Tasavvuf Müziği'nin klâsik ve yakın dönem eserlerini seslendirecek. Programdan önce CRR'nin fuaye alanında tanbur sanatçısı Hakan Talu ve şef Taşkın Savaş'ın katılacağı ve Kâni Karaca'nın hayatının konuşulacağı söyleşi gerçekleştirilecek.

CRR'nin "Yerleşik Orkestrası" olan Budapeşte Festival Orkestrası, 18 Aralık Perşembe günü verecekleri konserde, müziğin en büyük dâhilerinden kabul edilen Johann Sebastian Bach'ın kantatlarını ve bir orkestra süitini seslendirecek.

Haftanın son etkinliğinde ise "Çocuklar ve Gençlerle Müziğe Yolculuk" etkinliğine devam eden Anlatıcı ve Piyanist İslam Manafov, orkestra ve orkestra şefini anlatacağı programıyla 21 Aralık Pazar günü 13.30'da CRR'de çocuklar ve gençlerle buluşacak.

Flamenko'nun Prensleri'nden CRR'ye özel gösteri

Flamenko'nun Prensleri olarak adlandırılan Los Vivancos, İBB Cemal Reşit Rey Konser Salonu için özel olarak hazırladıkları gösterileri ile 19 Aralık Cuma ve 20 Aralık Cumartesi günü İstanbullularla buluşacak. Flamenko dans topluluğu, yedi kardeşin öyküsünü anlattıkları '7 Hermanos' ve sihir dolu epik bir flamenko gösterisi olan 'Aeternum' un en iyi bölümlerini sergiledikleri 'Best Of ' gösterileri ile seyircilere unutamayacakları iki gün yaşatacak. 2004 yılında yedi kardeşin bir araya gelerek kurduğu Los Vivancos dans topluluğu, gerçekleştirdikleri gösterilerindeki dinamizmleri, teknikleri ve uyumlarıyla izleyenlere keyifli anlar yaşatıyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Akdeniz Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title