Haberler

İbb Başkanı Topbaş İstanbul'a Özel Yasa Talebini Yineledi

İSTANBUL Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, 16 Nisan Referandumuna değindiği konuşmasında, İstanbul'a için özel bir yasa talep ederek "Diyorum ki İstanbul kendi kendini yönetsin, başka müdahaleler olmasın, kendi kararını kendi versin. Bu yanlış mı? Doğru. Böyle tek elden yürüsün" şeklinde konuştu. Daha önce de Bakanlıkların İstanbul üzerinde plan yapma yetkisinin kaldırılması gerektiğini söyleyen Topbaş, İstanbul için özel yasa talebini 2015 ve 2016 yıllarında yaptığı konuşmalarında da dile getirmişti.

MALATYA'NIN YASASIYLA İSTANBUL'U YÖNETİYORUZ, YÜRÜMÜYOR"

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş, 16 Nisan Referandum çalışmaları kapsamında dün Büyükçekmece'de vatandaşlara seslendi. Topbaş, "Rejim değişikliğini 1923 yılında yaptık, o geride kaldı. Ama rahat hareket edebilen bir devlet yapısının oluşması gerekiyor. Biz bile İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak yetkilerimizin artırılmasını istiyoruz. Hatta İstanbul'a özel bir yasa talebimiz oldu. Niye, daha çok iş yapalım diye. Bu bize bir ayrıcalık versin diye değil. Türkiye'deki diğer Büyükşehir Belediye Başkanları, 'Sayın başkanım İstanbul'a başka yasa yapsınlar sizin istedikleriniz bize bol geliyor. Bizimkiler size dar geliyor' diyor. Yani Malatya'nın, Denizli'nin Diyarbakır'ın bu büyükşehirlerin yasasıyla İstanbul'u yönetiyoruz, olmuyor, yürümüyor. Bunu istemek bir farklı şey mi istemektir. Krallık mıdır bu veyahut diktatörlük müdür" dedi.

"İSTANBUL KENDİ KENDİNİ YÖNETSİN, BAŞKA MÜDAHALELER OLMASIN"

Üç dönemdir İstanbul'u yönettiğini hatırlatan Kadir Topbaş, "Belediye başkanı olarak tecrübe edindim ki üç dönemden beri bir farklı yasa olsa bu şehirde çok daha farklı iş yapabiliriz. Ne demektir bu, ne istiyorum? Diyorum ki İstanbul kendi kendini yönetsin, başka müdahaleler olmasın, kendi kararını kendi versin. Bu yanlış mı? Doğru. Böyle tek elden yürüsün" dedi.

NEW YORK'U ÖRNEK GÖSTERDİ

Topbaş, New York'ta suç oranlarının en yüksek olduğu bir dönemde belediye başkanı seçilen ve 1994-2001 yılları arasında belediye başkanlığı yapan Rudy Giuliani'yi örnek gösterdi. Topbaş şöyle konuştu: " New York'ta geçmişte kapkaç ve gasp olayları had safhaya gelmişti. New York belediye seçimlerinde Rudy Giuliani seçildi. Kaynak, bütçe yetersiz. Giuliani 'Ey New Yorklular ben bu işi çözerim, ama her New Yorklu yılda bana 5 dolar versin' dedi. New Yorklular da 'tamam' dedi. Başkan bu olayı çözdü, 2 dönem başkanlık yaptı. Yerel yönetim bu demektir. Halkı ile temas kurabilen, gerektiği zaman halka açıklayabilen, halkın da kabul edeceği adımları atabilendir. Biz yerelde bunu arzu ettik. Bize de İstanbul'a da bu yetki verilsin".

DAHA ÖNCE DE SÖYLEMİŞTİ

Topbaş 2015 yılında, Ahmet Davutoğlu'nun Başbakanlığı döneminde "İstanbul için özel yasa" hazırlanması isteğini dile getirmiş "Türkiye'de 30 büyükşehir var. 30 büyükşehrin yasası aynı. Denizli'nin Malatya'nın, Diyarbakır'ın büyükşehir yasası ile İstanbul Büyükşehir yasası aynı. İstanbul için bu yasa dar gelmekte ve yetersiz kalmakta. O bakımdan İstanbul'u ayrıştırmak lazım diye düşündük" açıklamasını yapmıştı. Topbaş aynı talebini 2016 yılında yaptığı Meclis konuşmasında da İstanbul'un ayrı bir yasaya tabi olması gerektiğini söylemişti. - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kadir Topbaş New York Malatya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title