Haberler
Güncelleme:

İBB, barajların alarm vermesinin ardından su tasarrufu için ücretsiz aparat dağıtmaya başladı

İBB, İstanbul'da yaşanacak olası su sıkıntısına karşı önlem almaya başladı. İSKİ tarafından aylık 30 metreküp üzerinde su kullanan abonelere, tasarruf için ücretsiz aparat dağıtılmaya başlandı. Daha fazla detay >>

500

Yorumlar (39)

güzel:

malum kişinin ilk güzel icratı

56
75
yanıtYanıtla
TESPIT:

Isim verince gunah mi :) malum kisi diyorsun

yanıt1
yanıt2
Başka iş yokmuş gibi:

Başkan kentsel dönüşüm ayakları ile vatandaşın evini pandemi ortamında çürük çıkaracağız sonra yıkacağız işlerinden vazgeçsin. . . .

91
20
yanıtYanıtla
Mine minnoş:

Sizin elinizde deyilki Kurak yılı Ne yapabilirsiniz 40 yıl var demişlerdi Bu buhar olup uçmadık demek doğru deyimin Allah yardımcın olsun Eleştiri okları size dönecek varsın yapsınlar Allah büyüktür Başkanım .

59
51
yanıtYanıtla
Köylü:

Önce camilerde, wc lerde bozuk olan aparatlari onarin. Bosuna tüm gün akiyor. Sonra da bozuk olan kacak veren dösemeleri. Bunlarin yaptigi is kanseri Aspirin ile yenmeye benzer.

42
58
yanıtYanıtla
Selçuklu:

Cami dernekleri ne ise yarıyor.

yanıt15
yanıt9
hcetiner:

insanlar, ihtiyaçları olan suyun 10 katını tüketiyor. israfkârsınız.

36
16
yanıtYanıtla
Maymunder:

Dünya''nın 4 de 3''ü su ama biz su sıkıntısı çekiyoruz, deniz suyunun arıtması pahalı ama gerek varmı o bile tartışılır. Adamlar roma, bizans dönemlerinde bile su sıkıntısı için çözüm bulmuş biz 21. yüzyılda işe yaradığı bile tartışılır musluk aparatlı çözüm arıyoruz gülermisin ağlarmısın. Sorun çok bu gibi durumlarda bence çözüm için konularında uzman bilim adamlarının toplanması gerekir.

23
26
yanıtYanıtla
adonis:

Roma bizans döneminde en büyük şehirler maksimum 100 bin kişi. İstanbul 17 milyon. Ve betonlaşma etkisi, küresel kuraklık nedeniyle sular da azalmış ne yapsınlar. Ayrıca o bahsettiğin aparatın kğçğk olmasına bakma çok çok ciddi tasarruf sağlayan bir aparat .

yanıt3
yanıt1
Volkan:

Zavallı israf etme önce sonra zaten herşey düzelir ama önce israfın önüne gec her konuda su yemek icmek tükettiğin herşeyin değerini bil agacda dik zaten sorun kalmaz prof olmana gerek yok insan ol yeterli

yanıt1
yanıt0
mehmet:

bütün bunların sebebi zamanında insanlara doğduğu bölgelerde iş imkanı sağlanmadığı için oluyor yoksa adam istanbul izmir veya ankarada kazandığını memleketinde kazansaydı bukadar yoğunluk olmazdı bir apartmanda köy nufusu kadar insan yaşıyor

44
5
yanıtYanıtla
HARUN37:

GEÇ BİLE KALINDI ÜSKÜDAR BELEDİYESİ 3 AY ÖNCE DAĞITTI BUMU ÇÖZÜM DEĞİL

28
20
yanıtYanıtla
kadirbaba:

beyler bana oy verin su fiyatına Eksi yüzde 30 indirim yapayım :d

19
28
yanıtYanıtla
meczup:

2007 deki kuraklıkta birileri terkosa deniz suyunu arıtmadan basmıştı o zamanki suyun tadını hatırlayanınız varmı ? millet o tarihden beri benim gibi arıtmadan musluk suyu kullanmıyor

yanıt6
yanıt7
TERBİYECİ:

YIL 2019. ÖNCE COVİD-19. HEPİNİZİN YÜZÜNE''PEÇE''TAKTIK MI?CAMİLERİNİZİ, HATTA 1400 SENEDEN BERİ SAVAŞLAR DAHİL HİÇ ARA VERİLMEYEN TAVAFI DURDURDUK, KABE''Yİ BİLE KAPATTIK. YETMEDİ. ANLAMADINIZ. HEPİNİZİ KENDİ EVİNİZE HAPSETTİK. BAKIYORUZ Kİ ZENGİNİ, FAKİRİ AKILLANACAĞINIZ YOK. SİZİ BİRDE SUSUZ BIRAKALIM DA BAŞKA BİR PİSLİKLE DAHA TANIŞIN. ÖNCE ELİNİZİ YIKAYIN, LAVABONUN ALTINDA DELİKTEN KOVAYA BİRİKTİRİN. HELADA LAZIM OLACAK. SİFONU UNUTUN. HERGÜN BANYO MU?YOK YA. ZAVALLI İBB BAŞKANI DA APARAT, NE İŞ?

14
26
yanıtYanıtla
Arıtma:

Deniz suyunu artıma ile ilgili tesisler açılmalı.

16
4
yanıtYanıtla
g:

tuzlu su arıtma şuan ki teknolojiyle çok gereksiz masraflı

yanıt6
yanıt4
ddemir:

bi tüketmediğimiz yok etmediğimiz deniz suları kalmıştı

yanıt7
yanıt2
MİLLİ-YET:

Önce mevcut suyumuzu yani akarsu kaynaklarımızın değerlendirmesini Katar (canlı yayında anlaşma imzalandı ve içeriği de açıklandı) yada başka ülkelere satmayıp kendi aklımızla tıpkı İHA ve ASELSAN üretimlerinde bahsedildiği gibi MİLLİ olarak kullanabilsek, sonrasında ihtiyaç hasıl olursa en azından sulama amacıyla deniz suyu arıtması da düşünülebilir. Çünkü oldukça pahalı bir sistem. Ama yerli ve milli imkanlarla o da yapılabilir. Yeter ki aklımızı kullanıp özümüzle sözümüzü BİR tutabilelim.

yanıt13
yanıt4
Dikkatli okuyun:

Tasaruflu kullanımlar bir müddet yapılmalı tüm dünyada sebebi ise artık tüm olacak kötü anların hepsi küresel olacaktır. Küresel hastalıklar Küresel kıtlık. Küresel susuzluk. Küresel sıçaklıkKüresel doğal afetler olacak olanlardan bir kısmıdır. .

14
4
yanıtYanıtla
;-;:

SUS SUS SUS BIRISI DUYMASIN

8
4
yanıtYanıtla
antikor53:

buna kim iş yaptırmıyor ? iş yapsın yeterki. . belediye bütçesini araştırdınmı ? kaç para geliyor ne kadarını neye ayırmış. reklama ayırdığı para kentsel dönüşüme ayırdığı paranın 5 katı. şov adamı.

8
4
yanıtYanıtla
Seren canj:

Önceki dönem için bu diyebilirmisin senin cumhurbaşkanın olcak sabır bu diye hitap etme

yanıt1
yanıt2
atilla:

su arıtma projesini iptal et sonra aparat ile günü kurtarmaya çalış.

9
2
yanıtYanıtla
Ati:

Su arıtma projesi diye bir proje yok zaten. Çevre kanunu gereği kullanılan tüm sular zararsız hale getirilmelidir. Sen arıtılan suyun mu kullanılacağını sanıyordun. Çok yazık olmuş sana.

yanıt1
yanıt3
Ati:

Siz şimdi büyük proje olarak büyük paraların harcanmasına alıştığınız için böyle basit ve ucuz çözümleri hayal edemiyor ve algılamakta zorlanıyorsunuz. Bu yöntem zaten yeni nesil musluklarda da kullanılan bir yöntemdir. Adam sana musluğunu değiştirme al bu aparatı su tasarrufu yap diyor. Ona bile muhalefetsiniz. Adama iş yaptırmamak için yapılmayan alçaklık, takılmayan kulp kalmadı. Ama sizlerin de devri bitiyor. İnşallah daha çok batmadan geldiğiniz gibi gidersiniz.

3
7
yanıtYanıtla
Sef:

30 Sene öncesine geri döndük

7
3
yanıtYanıtla
Seren canj:

10 sene önce yapılan yanlışlar şimdi çıkıyor kokusu kim bilir neler vardır daha duyulmadık bilinmedik görülmedik çıkar ama herşey birgün ortaya çıkacak ta zaten

yanıt4
yanıt4
muharrem semetey:

vatandaş olarak aklıma bi fikir geldi her ihtiyaç giderildiyinde ufak ihtiyaç büyük olsun kiozotu kulanıyoruz buralara çeşme suyu balı dünya su tüketimi oluyor çevremiz denizlerle kaplı deniz suyunu filitre edip böyle yerlerde kulanılsa tesarufun alası olur günde enaz üç dörrkere ihtiyaç gideriliyor her sifon çekişiinde en aşaı4 litire su harcanıyor belediyeler bu çözümü uygulasa yüzde 30 la yüzde 40 arası tasaruf salanmış olur

6
3
yanıtYanıtla
KARLI DAĞ:

İstanbul'' un 40 yıllık su sorunu çözülmüş deniyordu.

4
4
yanıtYanıtla
adil:

Ak Parti çok büyük projeyle çevre illerden akarsu düzenlemesi ve borularla ilave su getirmişti bu bir de adamın bulduğu çözüme bakın. Bunu seçenlerin suyu kesilsin biz seçmedik bu adamı kesenler çeksin cezasını

5
2
yanıtYanıtla
Seren canj:

Yine bilindik kişiler saldırıya geçmiş ler en iyi yaptıkları iş bu zaten

1
3
yanıtYanıtla
VATANDAŞ:

ULAN O KADAR TEKNOLOJİ İLE HERİFLER GAZI KITALAR ARASI GÖTÜRÜRKEN BİR NEHİRİ ÇEVİREMEDİNİZ Mİ BORULARLA KROLARRR. . .

4
0
yanıtYanıtla
böyle çalışırsa 2023 te başkan olur:

Gördüğüm kadarı ile buradaki akepe seçmeni bile bu işten memnun.

1
2
yanıtYanıtla
sami:

Aparat çok güzel düşünülmüş de her musluğa uyar mı ? Pil ile mi çalışıyor , fotoselli mi

1
2
yanıtYanıtla
Mehmet kûlekçi:

Suyu idareli kullanmalıyız ekolojik dengelerin bozulduğu dünyada su israfindan kaçınmalı suyu boşa akitmamaliyiz hortumla hali araba yıkayanlarida uyarmakiyiz barajlar %20 bin altına dustu

2
1
yanıtYanıtla
kasımpaşa:

Denizlerdeki suları ve atık sularını arıtma yöntemlerine gitsin tüm dünya. Küresel felaketler dünyada susuzluğa yol açacak. Tüm dünyada tüketiminde azalması lazım. Dünya ölüyor. Marsta yaşam ararken, bunlara da çözüm bulsunlar.

1
0
yanıtYanıtla
söylemedi demeyin:

afrikaya sontaj yapıyoruz su bulmadıkları için barajların başına bire sontaj vurulsa olurmu acaba

0
1
yanıtYanıtla
HAKAN:

YAZIK yaaa o kadar mı kötü

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title