Haberler

İAOSB-EÜ Bir Kez Daha El Ele

İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi, Türkiye'nin en köklü üniversitelerinden Ege Üniversitesi ile "Üniversite-Sanayi İş Birliği Protokolü'ne" imza attı.

İAOSB Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Uğurtaş ile Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak arasında imzalanan protokol ile sanayi ve akademi camiasının yürüteceği çalışmaların artırılarak, ülke ekonomisine katkıda bulunulması hedefleniyor.

Protokol töreninde konuşan İAOSB Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Uğurtaş mezun olduğu üniversite ile Başkanlığını yürüttüğü kurum arasındaki iş birliğini hedefleyen bir protokole imza atmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi. Ege Üniversitesi ile yıllardır süregelen ortak çalışmalar yürüttüklerini hatırlatan Uğurtaş, "IRC-EGE, Teknoloji Aktarım Merkezi, Türkiye'de ilk kez bir OSB tarafından düzenlenen Ar-Ge ve İnovasyon Yarışması, Bölgemizde 8'incisi 24 Ekim 2018 tarihinde gerçekleştirilecek olan Üniversite-Sanayi İş Birliği Platformu gibi başarılı olmuş çalışmalara birlikte imza attık. Zaman zaman ülkenin şartlarından dolayı temposu düşen bu iş birliği ve iletişim ortamı, Sayın Rektörün göreve başlaması ile yeniden hareketlendi" diye konuştu.

Üniversite-Sanayi iş birliğinin son yıllarda pozitif bir ivmelenme yakaladığını vurgulayan Uğurtaş, ekonominin gelişebilmesi için katma değeri yüksek üretimlere imza atılması gerektiğini, bunun da akademi camiasının destek ve yönlendirmeleri ile hayata geçebileceğini söyledi. Bilgi, bilim ve teknolojinin üretime adapte edilebilmesi için iki kurumun ortak yol alması gerektiğinin altını çizen Uğurtaş, "Dünya ekonomisinde Sanayi 4.0 gibi büyük değişimlerin konuşulduğu bir zamanda üniversite ve sanayinin birbirini desteklemesi Türkiye'nin gelişimi için çok önemlidir.Bu yönde, imzaladığımız bu protokolün faydalı ve başarılı olmasını diliyorum" dedi.

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak da İAOSB ile yürüttükleri olumlu ilişkilere değinerek, her iki kurum arasındaki iş birliğinin 'Türkiye'nin gelişimi için çok önemli olduğu' gerçeğine vurgu yaptı.Prof. Dr. Budak, bilim adamlarının geliştirdiği projelerin üretime katkı sağlaması ile ortaya çıkan bilginin anlam kazanacağını vurgulayarak şunları söyledi:

"Üniversitemizde sanayicinin daha fazla katma değeri yüksek ürünler üretebilmesi, dünyadaki rakip firmalarla daha kolay rekabet edebilmesi için alınacak aksiyonları belirleyebilecek yaklaşık 3 bin 500 tam donanımlı bilim insanımız var. Ege Üniversitesi olarak amacımız; ülkemize, toplumumuza katkı sağlayabilmektir. Bu bağlamda İAOSB ile yaptığımız çalışmaları çok kıymetli buluyor, söz konusu çalışmanın örnek olmasını temenni ediyorum."

Kaynak: Bültenler / Güncel

Ege Üniversitesi Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title