Haberler

İhsan Temel Biyografisi

İhsan Temel
Doğum YeriManisa / Türkiye
Doğum Tarihi1.01.1953

İhsan Temel Kimdir ?

1953 Demirci-Çanakçı köyü doğumlu. Evli biri bilgisayar mühendisi, diğeri üniversite öğrencisi iki çocuk babası.Eşi emekli öğretmen olup,Kültür Bakanlığında,Türk-İslam sanatı olan ‘tezhip' hocalığı yapıyor.

Eser ve çalışmalarını yansıtan nefisetemel.com adlı sanat sitesi var. İlkokulu Çanakçı köyünde, lise öğrenimini Demirci Öğretmen Lisesinde, Yüksek öğrenimini Balıkesir Necati Bey Eğitim Enstitüsü Türkçe Bölümünde ve Anadolu Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünde tamamladı.

Daha sonra ikinci yüksek öğrenimine; Şehircilik, Belediyecilik, Mahalli İdareler,Hukuk,Ekonomi,Muhasebe,Siyaset,İç ve Dış Politika müfredatını da içeren, İstanbul Şişli Siyasal Bilimler Fakültesi'nde başladı ve Kamu Yönetimi bölümünden mezun olup, İkinci fakülteyi bitirdi.

12 yıl öğretmenlik yaptı.Yaklaşık 22 yıl Milli Eğitim Bakanlığı Teşkilatında Ekonomist ve Uzman olarak çalıştı.Şehircilik ve Çevre ile ilgili çalışmalarından dolayı,dönemin Başbakanı Turgut ÖZAL tarafından ödüllendirildi.33 yıllık devlet tecrübesinden sonra emekli oldu.

1999 yılında MHP Demirci Belediye Başkan adayı,2002 yılında MHP Manisa ikinci sırada milletvekili adayı oldu.

title