Haberler

I. Uluslararası Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Kongresi Devam Ediyor

Necmettin Erbakan Üniversitesinin (NEÜ) ev sahipliğinde gerçekleştirilen I. Uluslararası Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Kongresi yurt içinden ve yurt dışından gelen bilim insanlarını ağırlamaya devam ediyor.

Necmettin Erbakan Üniversitesinin (NEÜ) ev sahipliğinde gerçekleştirilen I. Uluslararası Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Kongresi yurt içinden ve yurt dışından gelen bilim insanlarını ağırlamaya devam ediyor.

Kongrenin 2. gününde, katılımcılardan Handong Global University'den Prof.Dr. Kim Jong Bae, "Sağlık ve Fonksiyonel Gıdaların Gelecekteki Görünümü" konulu sunumunu yaparak dinleyenleri alanla ilgili bilgilendirdi. Ökse otu konusunda çalışmalar yapan Prof.Dr. Kim Jong Bae, ökse otunun faydaları ve bu bitkinin içeriğinden yararlanılarak yapılan karışımlarla ilgili Güney Kore'de ciddi çalışmalar yürütüldüğünü kaydederek, "1995 yılından beri alanda yapılan bilimsel çalışmalar arttı. Bu bitki diyabet tedavisinde, kanser tedavisinde, obezite ile mücadelede kullanılıyor ve olumlu sonuçları kanıtlandı. Kore'de bu bitki bilimsel metotlarla üretiliyor. Avrupalı şirketler bu bitkiden yararlanarak kanser tedavisine yönelik ilaçlar geliştiriyor. Ökse otunun hayat kalitesini artırdığı, geliştirilen çalışmalarla kanıtlandı" dedi.

Kore'nin ökse otu ile Türkiye'nin ökse otunun benzer özellikler taşıdığını kaydeden Prof.Dr. Kim Jong Bae, bunun iki ülkenin geçmişten gelen yakın ilişkileri düşünüldüğünde, güzel bir tesadüf olduğunu da ifade ederek, Kore ökse otu ve Türk ökse otunun bir araya getirilerek yapılacak bir tıbbi çözümün de kongre vesilesiyle gündeme getirilmesinin önemli olduğunu belirtti. Bu bitkinin kullanıldığı alanlardan ve yapılan deneylerden bahseden Prof.Dr. Kim Jong Bae, Kore'de ve Uzak Doğu'da oldukça popüler olan 'ginseng'den de bahsetti. Bu otsu bitkinin de son derece faydalı olduğuna değinen Prof.Dr. Kim Jong Bae, 'ginseng'in Kore'de kozmetikten cerrahiye her alanda kullanıldığını sözlerine ekledi.

Sunumunun ardından sorulara yanıt veren Prof.Dr. Kim Jong Bae, kongrenin bitkilerle ilgili yapılacak olan bilimsel çalışmalara kapı aralayacağını sözlerine ekledi. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Güney Kore Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title