Haberler

Hz. Pir Şeyh Şaban-ı Veli Etkinliğine Hazırlıklar

Kastamonu'da Hz. Pir Şeyh Şaban-ı Veli Huzur, Birlik ve Aydınlanma Yolu Kültür Rotası projesi toplantısı yapıldı.

Kastamonu'da Hz. Pir Şeyh Şaban-ı Veli Huzur, Birlik ve Aydınlanma Yolu Kültür Rotası projesi toplantısı yapıldı.

Valilikteki, Vali Yaşar Karadeniz başkanlığında yapılan toplantıda, projenin amaçlarından bahsedildi.

Proje ile ilgili yapılan sunumun ardından değerlendirmede bulunan Karadeniz, "Hz. Pir Şeyh Şaban-ı Veli Huzur, Birlik ve Aydınlanma Yolu Kültür Rotası Projesinin" Kastamonu turizmi açısından çok önemli olduğunu söyledi.

Toplantıya, AK Parti Kastamonu Milletvekili Murat Demir, Hz. Pir Şeyh Şaban-ı Veli Kültür Vakfı Mütevelli Üyesi Süleyman Yücel, proje gönüllüsü Kastamonu Üniversitesi Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Orhan Küçük, proje gönüllüsü İnşaat Mühendisi Hüseyin Aydın ve Vakıf Mütevelli Üyesi Necati Yavuz katıldı.

Şeyh Şaban-ı Veli Hazretleri

Kastamonu'nun Hanönü ilçesinde 1481 yılında doğdu.

Doğmadan önce babasını, 3 yaşında annesini kaybeden Şeyh Şaban-ı Veli, Kastamonu'daki eğitiminin ardından İstanbul'a gitti. İstanbul'daki eğitiminin ardından Bolu'da 12 yıl Hayreddin Tokadi'nin dergahında kaldı.

Ardından Kastamonu'ya dönen Şeyh Şaban-ı Veli, daha sonra Şeyh Sünneti Efendi dergahına yerleşti ve vefatına kadar burada kaldı.

Anadolu'nun dört büyük evliyasından biri kabul edilen Şeyh Şaban-ı Veli, 1569'da vefat etti.

Kaynak: AA / Güncel

Karadeniz İstanbul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title