Haberler

Hz. Muhammed'e Hakarete Tepki

Hz. Muhammed'e Hakaret Eden Avusturya Irkçı Özgürlükçüler Partisi'nin (Fpö) Gra Kenti Kadın Belediye Başkanı Adayı Dr. Susanne Winter, Muğla'nın Marmaris İlçesinde Kınandı.

Hz. Muhammed'e hakaret eden Avusturya Irkçı Özgürlükçüler Partisi'nin (FPÖ) Gra kenti kadın Belediye Başkanı Adayı Dr. Susanne Winter, Muğla'nın Marmaris ilçesinde kınandı.

Marmaris ilçesinde yaşayan 37 yaşındaki Can Hayto isimli turizmci, Avusturya'nın İstanbul'daki Başkonsolosluğu'na, Sussane Winter'ın açıklamalarını kınayan ve İslam aleminden özür dilenmesini talep eden bir yazı faksladı. Can Hayto, bir de imza kampanyası başlattı. Kampanyaya katılmaları için vatandaşlara basın mensupları aracılığıyla çağrıda bulunan, toplanacak imzaları da İstanbul'daki Avusturya'nın Başkonsolosluğu'na ileteceklerini belirten Hayto, "Bu çok çirkin söylemden dolayı kadın adayın özür

dilemesi yeterli olmayacaktır. Bu duruma sessiz kalan Avusturya'nın, Cumhurbaşkanı ve Başbakanı düzeyinde tüm İslam alemine özürlerini iletmesi gerektiğini düşünüyorum" dedi. Hayto, bürosunda yaptığı açıklamanın ardından kampanya için imza toplamaya başladı.

(CG-ŞT-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title