Haberler

Hz. Muhammed: Allah'ın Elçisi Filmi İslamiyet'in Özüne Işık Tutuyor"

Tarihçi yazar Talha Uğurluel, "Çağrı filminde islamiyetin hep savaş yönü anlatıldı.

Tarihçi yazar Talha Uğurluel, "Çağrı filminde islamiyetin hep savaş yönü anlatıldı. İslamiyet kılıçla kalkanla yayılmış bir din değildir. Hz. Muhammed: Allah'ın Elçisi filmi, İslamiyetin sadece savaştan ibaret olmadığını, Peygamber Efendimizin hoşgörüsü, insana ve insanlığa bakışı ele alınıyor. Bu yönden bu film İslamiyetin özünü daha iyi anlatıyor." dedi.

Uğurluel, gazetecilere yaptığı açıklamada, Hz. Muhammed: Allah'ın Elçisi filminin, Hz. Peygamberi anlatan film Çağrı'ya alternatif oluşturduğunu savundu.

Çağrı filminin teknik olarak iyi bir film olmasına karşın İslamiyet'in yayılmasının sürekli savaşlarla olduğu izlenimi doğurduğunu ifade eden Uğuğluel, şunları kaydetti:

"Çağrı filmi teknik olarak iyi olabilir ama İslamiyet'in sürekli savaş yönünün anlatılması çok yanlış çünkü İslamiyet kılıçla kalkanla yayılmış bir din değildir. Hz. Muhammed: Allah'ın Elçisi filmi, İslamiyetin sadece savaştan ibaret olmadığını, Peygamber Efendimizin hoşgörüsü, insana ve insanlığa bakışı ele alınıyor. Bu yönden bu film İslamiyetin özünü daha iyi anlatıyor. Bu yönden bu film İslamın özüne daha iyi ışık tutuyor."

Uğurluel, bu filmde de Çağrı'da olduğu gibi İslam inancının hassasiyetleri gözetilerek Hazreti Muhammet'in yüzünün gösterilmediğini ancak çocukluğa ait dönemden zülüfleri ve endamının gösterilmesinin tartışılabileceğini ifade etti.

Filmin İranlı bir yönetmence çekilmesi dolayısıyla kimi çevrelerce filme karşı ön yargılı bir yaklaşım sergilendiğini öne süren Uğurluel, şunları kaydetti:

"Bu filmi yerden yere vurmak yerine, varsa eksikleri, kusurları kapatıp daha iyisini nasıl yapabiliriz diye düşünmemiz gerekir. Gelin biz bu filmi bir basamak olarak görelim, daha iyisini nasıl yaparız onu planlayalım. Yeşilçam'da 30 yıl evvel yapılan Rabiatül Adeviye filmleri çok korkunç ve kötüydü. Artık bizim daha iyilerinin yapmamız ve hedeflememiz icap eder. Böyle bir filmi eleştiri yağmuruna tutmak yerine yapılan hatalardan ders alıp üzerine koyarak daha üst basamaklara çıkmamız gerekiyor. Ben inanıyorum ki bizim yapacağımızı filmler daha çok ses getirecek ve daha çok beğeni görecektir çünkü dünyada siyer konusunda en donanım topluluk biziz."

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Talha Uğurluel Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title