Haberler

Hz. Mevlana ve Ailesinin Konya'ya Teşriflerinin 779. Yıl Dönümü

Hz. Mevlana ve Ailesinin Konya'ya Teşriflerinin 779. Yıl Dönümü Etkinlikleri Kapsamında Ünlü Sinema Sanatçıları Cüneyt Arkın, Hülya Koçyiğit, Yusuf Sezgin ve Cem Kurtoğlu, Hz. Mevlana'nın Kente Gelişini Temsili Olarak Canlandırdı.

Hz. Mevlana ve ailesinin Konya'ya teşriflerinin 779. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında ünlü sinema sanatçıları Cüneyt Arkın, Hülya Koçyiğit, Yusuf Sezgin ve Cem Kurtoğlu, Hz. Mevlana'nın kente gelişini temsili olarak canlandırdı.

Mevlana Müzesi Gülbahçe'de düzenlenen törene Konya Valisi Osman Aydın, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Mevlana'nın 22. kuşaktan torunu Esin Çelebi, mülki erkan ile çok sayıda yabancı turist ve vatandaş katıldı. Protokol konuşmalarının ardından ilk olarak sahneye Anadolu Selçuklu İmparatorluğu Sultanı Alaeddin Keykubat'ı canlandıran Cüneyt Arkın ile Alaeddin Keykubat'ın eşini canlandıran Hülya Koçyiğit çıktı. Daha sonra Hz. Mevlana ve ailesinin Horasan'dan Konya'ya gelişlerini temsil eden Yusuf

Sezgin ve Sami Bayrakçı sahneye geldi. Yapılan seremoninin ardından davetliler, Mevlana Müzesi içinde bulunan Hz. Mevlana'nın sandukası başına gelerek dua ettiler. Dua sırasında Hülya Koçyiğit'in gözyaşlarını tutamadığı gözlendi. Müze çıkışında vatandaşlar ünlü sanatçılara büyük ilgi gösterdi.

(MÇ-FM-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title