Haberler

Hz. Mevlana Bursa'da Şeb-İ Arus Gecesinde Anıldı

Güncelleme:

Hz. Mevlana Celaleddin-i Rumi, 740. vuslat yıl dönümünde Bursa'da semazenlerin muhteşem gösterisi ile anıldı.

Hz. Mevlana Celaleddin-i Rumi, 740. vuslat yıl dönümünde Bursa'da semazenlerin muhteşem gösterisi ile anıldı.

Hz. Mevlana, vuslatının 740. yılında Osmangazi Belediyesi'nin Bursa Mevlana Kültürünü Tanıtma ve Yaşatma Derneği ile birlikte Atatürk Kapalı Spor Salonu'nda düzenlediği Şeb-i Arus gecesiyle anıldı. Geceye sema gösterisi damgasını vururken, minik semazenin performansı parmak ısırttı. Geceye Bursalılar yoğun ilgi gösterdi. Yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı gecede konuşan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Mevlana Celalettin Rumi'yi vefatının 740. yıl dönümünde hayranlıkla ve özlemle andıklarını söyledi. Dündar, "Mevlana'yı anlamayı, yaşatmayı ve gelecek nesillere öğretmeyi görev kabul ediyoruz. Çocuklarınıza Mesnevi hikayelerini okutun. Mevlana'nın felsefesi aşktır, muhabbettir, dostluktur ve halden anlamaktır. Aşk, alemlerin yaradılış sebebidir. Allah ile kul arasındaki en sıkı bağdır. Bu bağ hoşgörüyü beraberinde getirir" dedi.

Bursa Mevlana Kültürünü Tanıtma ve Yaşatma Derneği Başkanı Cafer Altay, Mevlana'yı gönüllerdeki Mevlana aşkıyla buluşturmak için çalıştıklarını dile getirdi. Mevlevi Üstadı Mustafa Özbağ ise, Şeb-i Arus törenlerinin anlam ve önemine dikkat çekti.

117 semazen ve 90 mutriban heyetinin performansı salondaki binlerce kişinin adeta yüreğine işledi. Yaşları 7 ile 42 yaş arasında değişen semazenler herkesi kendine hayran bıraktı. Minik semazenlerin performansı ise herkesten alkış aldı. Bazı vatandaşlar, söylenen ilahiler ve semazenlerin gösterileriyle duygu dolu anlar yaşadı. Semazenler 45 dakika boyunca sema gösterisine eşlik etti. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Osmangazi Belediyesi Mustafa Dündar Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title