Haberler

Hyundaı İ20 İçin 100 Milyon Dolarlık Yatırım

Hyundai Assan İkinci Başkanı Yavuz Kim, üretimine önümüzdeki yıl mayıs ayından itibaren İzmit Fabrikasında başlanacak Hyundai i20 için çalışmaların planlandığı şekilde sürdürüldüğünü, yapılacak yatırımın yan sanayi ile 100 milyon doları, istihdam edilecek personel sayısının ise kademeli olarak birkaç bini bulabileceğini bildirildi.

Kim, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Hyundai'nin B segmentindeki otomobili İ20'nin İzmit Fabrikası'nda üretilmesinin nisan ayında kararlaştırıldığını anımsatarak, ''Bu kararda birçok ekonomik faktörü dikkate aldık ancak kararımızda özellikle Türkiye'deki fabrikamızın üretim kalitesi, Türk işçilerinin çalışkanlığı ve yeteneği çok etkili oldu'' dedi.

İ20'nin Hyundai Assan İzmit Fabrikası'nda üretilmesiyle ilgili 75 milyon dolarlık yatırım yapacaklarını, yan sanayi ile rakamın 100 milyon doları bulacağını dile getiren Kim, ''Yatırımla ilgili bütün işlemler planlandığı şekilde yürüyor. Bu şekilde devam ederse tam planlandığı tarih olan Mayıs 2010 itibariyle seri üretime geçebileceğimizi öngörüyoruz'' diye konuştu.

Kim, Hyundai İ20'nin üretiminin yan sanayi ile birlikte düşünülmesi gerektiğini, böyle düşünüldüğünde İzmit'teki Hyundai Assan Fabrikası'nda istihdam edilecek personel sayısının kademeli olarak birkaç bini bulabileceğini bildirdi.

-''YÜZDE 20 PAY ALMAYI HEDEFLİYORUZ''-

Hyundai'nin Almanya'daki Avrupa Tasarım Merkezi'nde Avrupalı tüketici için hazırlanan İ20'nin özellikle krom ön ızgarası, gözyaşı formundaki ön farları, sportif görünümü, profili ve C-sutununa kadar uzanan arka stoplarıyla dikkati çektiğini ifade eden Kim, şunları söyledi:

''Hyundai İ20 İspanya, İsveç ve Almanya gibi ülkelerde yapılan gelişim testlerinin ardından Avrupa pazarının koşullarına göre hazırlandı. Bu sayede yol tutuş, sürüş konforu, ses ve gürültü seviyeleri en iyi şekilde ayarlandı. Yeni tip kremayer direksiyon sistemi ile sürücüye en iyi manevra imkanı sunuluyor. İ20'de klima, güçlü bir müzik sistemi, elektrikli cam ve aynalar, yol bilgisayarı, gelişmiş güvenlik ekipmanları, yükseklik ve derinlik ayarlı direksiyon, soğutmalı torpido gibi özellikler standart sunuluyor.''

İ20'nin 5 kapılı versiyonunu Avrupa'ya Türkiye'den ihraç edeceklerini belirten Kim, şöyle devam etti:

''İ20 ile ilgili ilk etapta toplam üretim hedefimiz yıllık 80 bin adet düzeyindedir. Bunun 70 binini Avrupa ülkelerine ihraç etmeyi, geri kalanını da iç pazara sunmayı planlıyoruz. İç pazardaki bu 10 bin adetlik satışımızda B segmentindeki diğer ürünümüzle birlikte segmentten yüzde 20 oranında pay almayı hedefliyoruz.''

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title