Haberler

Huzurevlerİ Derneği- Büyük Buluşma

Güncelleme:

Yıllardır Huzurevleri ve Bakım evleri, kamuoyunda medya da hep kötü örnekleri gösterilmiştir.

Artık Huzurevleri kaliteli hizmet vermek için bir birleriyle yarış yapmaktadırlar. Ahmet Demirbaş, Bahadır Silifke, Fügen Mavi, Dr Eralp Kuyucu Müjdat Şefket Kan, Ekrem Azaklı ve Gülay İdalı

Uzun dönemli bir planlama sonrası, bu ihtiyaçlara çözüm getirmek ve tüm Özel, Dernek ve Vakıf huzurevlerini aynı çatı altında birleştirmek amacıyla 2004 yılında Yukarıda isimleri yazılı 7 huzurevi sahibi ve yöneticisinin özverili çalışmaları sonunda 2004 Tarihinde Özel Huzurevi Dinlenme ve Bakımevleri Dayanışma Derneği, kurulmuştur. Başkanlığını Yıllardır Deneyimli Ardahan STÖ erinde Aktif başarılı çalışmalarıyla tanınan Ardahanlı İşadamı Nezih Huzurevlerinin Kurucusu Ahmet Demirbaş yürütmektedir.

Ülkemizde yaşlının kurumsal bakımına yönelik, işin mutfağında birebir ve örgütlü olarak çalışma yürüten en önemli ve tek sivil toplum kuruluşudur. Yaşlıların evlerinde de yabancı uyruklu bakıcıların bakımına bırakılmadan daha sosyal ortamlarda Özellikle Alzheimer, Demans, Parkinson, Yatalak, Felçli kişilerin bu kurumlardan faydalanması hedeflenmektedir.

İstanbul'da temeli atılan Özel Huzurevleri Derneği Sadece İstanbul'da değil Ankara, İzmir, Mersin de bulunan Huzurevlerini de bünyesine katarak gün geçtikçe büyümektedir. Kuruluş amaçlarından, Özel Huzurevleri dinlenme ve bakımevlerinim sorunlarının çözülmesine, bu konuda yönetmelikler hazırlanmasına yardımcı olmak, Resmi kurumlar karşısında üyelerini temsil etmek, çalışacak personel yönelik kurslar açmak, eğitimle ilgili çalışmalar yapmak, huzurevi ve bakımevlerinde hizmet kalitesi ve standartlarını yükseltmesine yönelik hizmet içi eğitim programları hazırlamak, derneğe üye kuruluşlar arasında eşgüdüm sağlamak, mevcut kuruluşlarında hizmet kalitesini arttırıcı faaliyetlerde bulunmak, konu ile ilgili çalışma grupları oluşturmak ve desteklemek kuruluş amaçlarından bazılarıdır.

18/24 Mart Yaşlılar haftası nedeniyle Huzurevleri, Yaşlı Bakımevleri, Dinlenme Evlerinin Kurum Sahipleri ve Yöneticilerinin katılımıyla Huzurevlerinin sorunlarının konuşulması için 23 Mart 2012 Tarihinde Özürlü ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü Sayın Dr. Aylin çiftçi, Özürlü ve yaşlı Daire Başkanı Avni Özkaya İstanbul Aile ve Sosyal politikalar İl müdürü Önal İnaltekin ve Müdür yardımcılarının katılımıyla Yemekli toplantı yapılacaktır. Toplantıda sorunlarımız konuşulacaktır.Başbakanımız, Aile ve Sosyal politikalar Bakanımız, Sağlık Bakanımız, İstanbul valilimiz ve Sağlık il müdürümüz davet edilmiştir.

Kaynak: Bültenler / Güncel

İstanbul Ardahan Silifke Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title