Haberler

Huzura Er, Huzur Ver" Projesi

Muğla Kadın, Aile ve Gençlik Merkezi Derneği tarafından hayata geçirilen "Huzura Er, Huzur Ver" projesi, törenle tanıtıldı.

Muğla Kadın, Aile ve Gençlik Merkezi Derneği tarafından hayata geçirilen "Huzura Er, Huzur Ver" projesi, törenle tanıtıldı.

Muğla Kadın, Aile ve Gençlik Merkezi'nde düzenlen törende konuşan Vali Esengül Civelek, toplumlara millet olma özelliğini kazandıran en önemli unsurun manevi değerler olduğunu söyledi.

Manevi değerlerin insanları birbirine bağladığına dikkati çeken Civelek, "Manevi bağlar sosyal yaşantımızı düzenler ve geleceğimizi belirler. Toplumun en temel taşı ailenin yapısının korunması, toplumun aile yapısı hakkında doğru bilgilendirilmesi, manevi değerlerimize aile içinde sahip çıkılması, yaşatılması ülke geleceğimiz açısından büyük önem taşımaktadır." diye konuştu.

Aile yapısı ne kadar sağlam olursa, toplumun temelinin de bir o kadar güçlü olacağını vurgulayan Vali Civelek, şunları söyledi:

"Kendimizi güvende hissettiğimiz, anlayış ve hoşgörü gibi güzel davranışların sergilendiği aile ortamı şüphesiz ki aileyi güçlü, sağlıklı ve sağlam kılacaktır. Bunun için bizlere, annelere, babalara ve eşlere düşen görev ve sorumluluklar öncelikle aileyi sarsacak, aile bağlarını zedeleyecek her türlü tutum ve davranıştan kaçınmaktır. Diğer yandan, çocuklarımızı sağlıklı, mutlu bireyler olarak yetiştirmek, onlara saygıyı, sevgiyi, paylaşmayı, dayanışmayı, yardımseverliği, iyilik yapmayı öğretmek, dürüstlüğün, doğruluğun önemini hissettirmek kısacası değerler eğitimini ailede başlatmak ama sadece ve sadece bunları öğretmek değil çocuklarımıza ve aile bireylerimize güzel örnek olmak zorundayız."

İl Müftüsü Abdurrahman Koçak ise Muğla'da vatandaşların sosyal yaşamına zenginlik katmak, toplumsal değerlerin korunması amacıyla projeler hayata geçirmek istediklerini belirterek, aile yapısının büyük önem arz ettiğini dile getirdi.

Koçak, projenin amacının ailelere, insanlara ve Muğla'ya huzur anlamında katkıda bulunabilmek olduğunu ifade etti.

Törene, Vali Civelek'in yanı sıra Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, İl Müftüsü Abdurrahman Koçak, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü İlyas Sarıyerli, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü İlkay Türkoğlu, İl Dernekler Müdürü Cengiz Demirci, sivil toplum kuruluş temsilcileri ve vatandaşlar katıldı..

Kaynak: AA / Güncel

Esengül Civelek Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title