Haberler

Huzur Sokağı Tiyatro Oyunu 6 Ekim'de Sahne Alıyor

Şule Yüksel Şenler'in kitabı 'Huzur Sokağı', İstanbul Temaşa Tiyatrosu'nun marifetiyle 6 Ekim'de sahnelerde.

Şule Yüksel Şenler'in kitabı 'Huzur Sokağı', İstanbul Temaşa Tiyatrosu'nun marifetiyle 6 Ekim'de sahnelerde.

Şule Yüksel Şenler'in danışmanlığında hazırlanan, kadrosunda Sanatçı Yaşar Alptekin'in de bulunduğu Huzur Sokağı Tiyatro Oyunu Prömiyeri (ilk gösterimi), 6 Ekim 2012 Cumartesi Saat 20.00'de Üsküdar Bağlarbaşı Kültür Merkezi'nde seyircisi ile buluşuyor.

Şule Yüksel Şenler'in de katılımı ile gerçekleştirilecek oyun sonunda, Şule Yüksel Şenler ve Sanatçı Yaşar Alptekin kitaplarını imzalayacak.

Genel Sanat Yönetmeni Kaan Basmacıoğlu, satış rekorları kıran, her yaştan ve her kesimden onbinler tarafından aynı ilgi ve heyecanla okunan Huzur Sokağı Romanını Tiyatro perdesine yansıtarak, unuttuğumuz değerleri tekrardan hatırlamak, hatırlatmak, sahiplenmek ve sahnelemek adına gelenekseli gelecekle buluşturmak istediklerini belirtti.

Kitabın sahneye uyarlanması sırasında Şule Hanım'la sık sık görüşme yaptıklarını ve tavsiyelerini aldıklarını belirten Genel Sanat Yönetmeni Kaan Basmacıoğlu, 6 Ekim 2012 Cumartesi Saat 20.00'de Üsküdar Bağlarbaşı Kültür Merkezinde yapılacak olan ilk gösterime Şule Hanımın bizzat katılarak oyunu izleyeceğini ve sevenleriyle bir arada olup kitaplarını imzalayacağını belirtti.

Şimdiden tiyatro oyunun büyük ilgi gördüğünü, Kasım ayında da galası yapılacak olan oyun için, yurt içinde ve yurt dışında turne planlaması yaptıklarını belirten Basmacıoğlu, biletler ve organizasyonla alakalı bilgi için istanbultemasa.net adresinin takip edilebileceğini belirtti.

İstanbul Temaşa Tiyatrosu'nun Mayıs ayından bu güne üstünde büyük bir titizlilikle ve gizlilikle çalıştığı oyunun danışmanlığını ise Şule Yüksel Şenler bizzat kendisi üstlendi. Oyundan hiçbir maddi katkı beklemeden, İstanbul Temaşa Tiyatrosu ile yürüttüğü bu sanat çalışmasının kendisini heyecanlandırdığını belirten yazar, oyunun güzel bir şekilde seyirciye sunulması için elinden gelen tüm gayreti gösterdiğini ve oyunun layıkıyla Ekim ayında gösterime gireceğini söyledi. Edebiyat ile tiyatro oyunlarının arasındaki farklılığa ışık tutan yazar, uyarlamaların genelde okurları hayal kırıklığına uğrattığını hatırlatarak,'Huzur Sokağı' oyununda, bu durumu en aza indirgeyeceklerini belirtti. Romanı tiyatro oyununa uyarlayan Firuz Erkam ise; Şule Yüksel Şenler'in bu sürece dahil olmasının kendisini son derece memnun ettiğini ve romanı dokusuna dokunmadan sahneye uyarladığını, ortaya da güzel bir çalışmanın çıktığını söyledi. Seyircilerin keyifli bir iki saat geçirmeleri için uğraştığını belirten Firuz Erkam, eklediği karakterlerlerin romanın temasını bozmayacağını söyledi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Şule Yüksel Şenler Bağlarbaşı İstanbul Üsküdar Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor kim elendi? 24 Nisan Çarşamba Survivor'da kim elendi? Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title