Haberler

Huzur Evindeki İhtiyar Delikanlılar Bayrama Hazırlanıyor

Huzur evindeki İhtiyar delikanlılar bayrama hazırlanıyor

Huzurevinde kalan 20 vatandaşı ücretsiz olarak traş etti

Eskişehirli kuaförden örnek davranış

ESKİŞEHİR - Eskişehir'de hizmet veren bir erkek kuaförü, huzurevinde kalan 20 yaşlı vatandaşa ücretsiz traş hizmeti verdi.

Eskişehirli kuaför Abdil Kumru, örnek bir davranışa imza attı. Ramazan ayı ve yaklaşan Ramazan Bayramı öncesi huzurevinde kalan 20 erkek vatandaşın bakımını üstlenen Kumru, elinden geldiği kadar yaşlılara destek olmaya çalıştığını anlattı. Dede-torun ilişkisi içerisinde kuaförden hizmet alan huzurevi sakinleri, manikür, pedikür, saç ve sakal traşlarını ücretsiz yaptırma fırsatı buldu. Kuaför sahibi Kumru, uygulamanın özel günlerde devam edeceğini belirtti.

Yaşlı vatandaşların yüzlerini güldürmek istediklerini anlatan kuaför Abdil Kumru, projenin bir gelenek haline gelmesini istediklerini aktardı. Yaşlı vatandaşların kendilerine karşı sevgiyle yaklaştıklarını ifade eden Kumru, "Böyle mübarek bir günde huzurevindeki dedelerimizi salonumuza davet ettik. Onları bayrama hazırladık. Yaklaşık 20 dedemiz geldi. Onlara el-ayak bakımı, sakal tıraşı, saç kesimi uygulamaları yaptık. Bu mübarek günde onları mutlu edebildiysek ne güzel. Abdil Kumru ailesi ve ekibim adına onların yüzünde tebessüm oluşturabildiysek ne mutlu bize. Her zaman kapılarımız dedelerimize açıktır. Zaten bu durum bizim için geleneksel oldu. Yılın 10-15 gününde dedelerimizi devamlı çağırıyoruz, bakımlarını yapıyoruz. Bundan sonra da bu salonumuzun geleneği haline gelip, bu şekilde Allah bize sağlık verdiği, bu salon açık kaldığı sürece bu işlemlere her zaman devam edeceğiz. Biz de onların yüzlerini güldüreceğiz inşallah. Biz onlara alıştık, onlar da bize alıştılar. Onların buraya geldiği zaman bize gösterdikleri sevgisi zaten bizi çok mutlu ediyor. Biz de onları çok seviyoruz. Burada Mehmet dedemiz var, diğer dedelerimiz var. Devamlı bize gelirler, bizde onların hal hatırlarını sorarız. Geldiklerinde burada güzel zaman geçiriyoruz. Bu insanın içinden gelen bir şey bunları düşünmek lazım. Ben tabii ki bütün meslektaşlarım adına, hani onlara bir inat olsun, ben yapıyorum gibi değil onların da böyle özel günleri hatırlamalarını, mübarek günlerde bu tarz etkinlikler yapmasını her zaman tavsiye ediyorum. Dedelerimizin bir gram yüzünün gülmesi bizim için çok büyük bir gurur ve onurdur" dedi.

Kuaförden ücretsiz olarak yararlanan huzurevi sakinlerinden Mehmet Bozkurt, "Memnun kaldım. Sakalları traş ettiler daha ne olacak. İki kere buraya geldik. Bir de geçen sene geldik" şeklinde konuştu.

Diğer bir huzurevi sakini Ali Tuğrul ise, "Burada tırnaklarımızı kesiyorlar. Ellerimize bakıyorlar, tıraş ediyorlar. Rahatımız iyi ekmek elden su gölden. Dükkan sahibine Allah çok versin, işini Allah rast getirsin" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Ramazan Bayramı Eskişehir Genel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title