Haberler

Hüyük'te Hava Ambulansı Pisti Hizmete Girdi

Hüyük ilçesinde yapımı tamamlanan hava ambulansı pisti hizmete girdi.

Hüyük ilçesinde yapımı tamamlanan hava ambulansı pisti hizmete girdi.

Hüyük Belediye Başkanı Nusret Akgümüş, gazetecilere yaptığı açıklamada, Devlet Hastanesi bahçesine ilçe Belediyesi tarafından yapılan helikopter pistinin tamamlandığını bildirdi.

Akgümüş, pistin en kısa süre içerisinde tamamlanacağı yönünde daha önce verdikleri sözü yerine getirdiklerini vurgulayarak, şu bilgileri aktardı:

"Hüyük ilçemizdeki acil vakaların Konya'ya veya başka yerleşimlerdeki hastanelere sevk edilmesinde helikopter pisti olmaması nedeniyle hastalarımız yakın ilçemiz Beyşehir'e nakledilmek durumunda kalıyordu. İlçemiz Devlet Hastanesinin bahçesinde inşa ettiğimiz helikopter pistinin tamamlanmasının ardından artık 112 hava ambulansları acil vakalar için buraya iniş kalkış yapabilecektir. Tüm hemşehrilerimin sağlık ve sıhhat içerisinde olmasını temenni ederken, pistin hastanemize ve ilçemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum."

Akgümüş, Hüyük Devlet Hastanesi'nin Konya'nın taşra ilçelerinde bahçesinde hava ambulansı bulunan ilk ve tek sağlık kurumu olma özelliği kazandığını da sözlerine ekledi.

- KONYA

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title