Haberler

Husilerden Veliaht Prens Bin Selman'ı öven BM temsilcisine tepki

Husiler, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ı öven ifadeleri nedeniyle Birleşmiş Milletler Yemen Özel Temsilcisi Martin Griffiths'e tepki gösterdi.

Husiler, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ı öven ifadeleri nedeniyle Birleşmiş Milletler Yemen Özel Temsilcisi Martin Griffiths'e tepki gösterdi.

AA muhabirinin yerel kaynaklardan aldığı bilgiye göre, Husilerin kontrolünde bulunan Yemen'in başkenti Sana'ya gelen Griffiths'in ziyareti gergin bir ortamda gerçekleşti.

Griffiths'in 22 Kasım'da BM Güvenlik Konseyi'nde Yemen hakkında verdiği brifingde, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'dan övgüyle bahsetmesi, Husilerin tepkisini çekti.

Griffiths'in konseydeki konuşmasında, bin Selman'ın "Yemen'de barışa yönelik çabalarını takdir etmesi" ziyarette gerginliğe neden oldu.

Husiler, BM İnsani İşler Genel Sekreter Yardımcısı Ursula Mueller'in de konseyde Husilerin insani yardımları yağmaladığını ve insani yardım projelerinin yarısını engellediği yönündeki ifadelerine karşı rahatsızlıklarını ifade etti.

Buna karşılık, Genel Halk Kongresi Partisi Başkanı Sadık Emin Ebu Ras'ın Griffiths ile yapılan toplantıya Husiler tarafından alınmadığı belirtildi.

Husilerin ayrıca Ras'ın kendilerinden izinsiz Griffiths ile özel toplantı yapmasını yasakladığı bilgisine yer verildi.

BM Yemen Özel Temsilcisi Martin Griffiths, dün Husilerle Stokholm Anlaşması'nın uygulanması ve merkezi hükümetle müzakereler hakkında görüşmek üzere Sana'ya gelmişti.

Hudeyde'de BM gözetiminde ateşkes

Yemen'de taraflar, BM himayesinde İsveç'in başkenti Stockholm'de 6-13 Aralık 2018'de gerçekleştirilen istişare toplantılarında esir değişimi, Hudeyde'de ateşkes, limanlar ve Taiz ile ilgili anlaşma imzalamıştı.

BM, hükümet ile Husiler arasında Hudeyde'de varılan ateşkesin uygulanması kapsamında kentte bazı gözlem noktaları kurmuştu.

Uzun süredir siyasi istikrarsızlığın hüküm sürdüğü Yemen'de İran destekli Husiler, Eylül 2014'ten bu yana başkent Sana ve bazı bölgelerin denetimini elinde bulunduruyor. Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri ise Mart 2015'ten bu yana Husilere karşı operasyonlar düzenleyerek Yemen hükümetine destek veriyor.

Kaynak: AA / Güncel

Birleşmiş Milletler Martin Griffiths Suudi Arabistan Yemen Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title