Haberler

Hurda Malzemelerden Kurduğu Sistem ile Evinin Elektrik İhtiyacını Karşılıyor

Güncelleme:

Ordulu emekli imam, 3 yıl önce hurdalıktan topladığı malzemelerle kurduğu sistem ile kendi elektriğini üretiyor.

Ordu'nun Altınordu ilçesinde yaşayan vatandaş, dere kenarına kurduğu sistem ile evinin elektrik ihtiyacının büyük bir kısmını karşılayabiliyor.

Ordu'nun Altınordu ilçesine bağlı Kayabaşı Mahallesi'nde ikamet eden 66 yaşındaki emekli imam Ahmet Ergin, hobi olarak başladığı elektronik işler ile uğraşmayı geliştirdi. Karadeniz Teknik Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Elektrik Bölümü'nden mezun olan Ergin, elektrik faturalarını düşürmek amacıyla, evinin altında bulunan dereye bir sistem kurmak istedi. Yaptığı araştırmaların yanı sıra, elektrik mühendislerden de bilgiler edinen Ergin, oturduğu evin yaklaşık 150 metre aşağısında bulunan derenin kenarına 3 yıl önce elektrik üreten sistemi kurdu. Aralarında, kullanılmış olanların da bulunduğu malzemeleri birleştiren Ergin, kurduğu sistem ile elektrik faturalarını yarı yarıya indirmeyi başardı. Sistemi toplamda 4 bin 500 liraya tamamlayan Ergin, imkanı olan herkesin dereleri değerlendirmeleri gerektiğini söylüyor.

"BAŞARDIĞIMA İNANIYORUM"

Emekli imam Ahmet Ergin, bu işe ilk olarak hobi amaçlı başladığını ancak geliştirdiği sistem ile elektrik üretmeyi başardığını belirterek, "Buradaki dereyi görünce, suyun 50'lik boruyu doldurabileceğini anladım. 50'lik boruyu dolduran su ile elektrik üretilebiliyor. Aldığım boruları 37 metre yükseklikten ve 210 metre yukarıdan bağladım, buradaki çarka vurmasını sağladım. Hobi olarak başladım ama şuan kendi elektriğimi ürettiğimi başardığıma inanıyorum" dedi.

"ÜRETİLEN SİSTEMDE, HURDALIKTAN ALINAN EŞYALAR DA VAR"

Ürettiği elektrik sisteminin içerisinde kullandığı malzemelerin bir kısmını hurdalıktan dahi temin ettiğini anlatan Ahmet Ergin, kullandığı 2 kw'lik alternatör ile tesisatı kurduğunu söyledi. Dakikada 92 devir dönen çark sayesinde, alternatörün dakikada yaklaşık 720 devir çevirdiğini, bunun sonucunda da 600-700 watt elektrik üretildiğini anlattı. Ergin, "Üretilen elektrik, 700 watt üzerindeki elektrikli eşyaları çalıştırmıyor. Buzdolabı, televizyonlar, aspiratörler çalıştırdığı gibi 50 tane lambayı da aynı anda yakabiliyor" şeklinde konuştu.

"YAKLAŞIK 4 BİN 500 TL HARCAYARAK ÜRETTİ"

Sitemin kuruluş maliyetinden de bahseden Ergin konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Ben boruların bir kısmını kullanılmış olarak aldım. Hepsi yaklaşık 4 bin 500 TL civarında tutmuştur. Üretilen elektrik ile elektrik faturaları yarı yarıya düştü. Bunu imkanı herkes yapabilir, bu sayede bol bol elektrik kullanır. Diğer dostlarıma da bunu yapmalarını tavsiye ediyorum. Bu şekilde boruları dolduracak dereler olduğu müddetçe, derelerimiz boşa akmasın, ekonomiye kazandırılsın."

"ÖNEMLİ OLAN, SULARIMIZI DEĞERLENDİRMEMEMİZ"

Yaptığı sistemden çok, derelerin değerlendirilmesi gerektiğine inanan Ergin, imkanı olan herkesin de bunu yapması gerektiğini ifade ederek, "Bu aslında bir buluş değil, önemli olan bu suları değerlendirmek. Akan suların boşa akmaması için elimizden geleni yapmamız lazım. Sonuçta ben bunu tamamen kendim yaptım. Sadece takviye aldım" diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Altınordu Ordu Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title